Τρίτη 17 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ανυποχώρητα για την υπεράσπιση της σύμβασης

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, από το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών «Βύρωνας»

Από τη χτεσινή παράσταση στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή παράσταση στο υπουργείο Εργασίας
Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι εκπαιδευτικοί των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών στον αγώνα τους να μην περάσει η μεθόδευση των εργοδοτών για αναγνώριση ως υποχρεωτικής της σύμβασης που έχει υπογράψει το εργοδοτικό σωματείο που έχει συσταθεί. Χτες, το Σωματείο Εργαζομένων στα κέντρα ξένων γλωσσών «Βύρωνας» πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, με αφορμή την προγραμματισμένη για χτες συζήτηση του θέματος στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας. Στην παράσταση πήραν μέρος εκπρόσωποι της ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (ΟΙΕΛΕ) και της Γραμματείας Εκπαιδευτικών Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Οπως δήλωσαν αργότερα εκπρόσωποι του Σωματείου «Βύρωνας», κατά τη συνάντηση με τον υφυπουργό Γερ. Γιακουμάτο, απέσπασαν τη δέσμευση ότι το θέμα θα «παγώσει» για αυτή και την επόμενη βδομάδα, ενώ ο ίδιος εμφανίστηκε να αφήνει υπονοούμενα για... έντονο παρασκήνιο που βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια να κριθεί ως υποχρεωτική η σύμβαση του εργοδοτικού σωματείου, η οποία είναι κατώτερη από αυτή που έχει υπογράψει ο «Βύρωνας».

Το θέμα ξεκίνησε όταν το νομικό συμβούλιο του κράτους γνωμοδότησε ότι η σύμβαση του εργοδοτικού σωματείου είναι κλαδική, ενώ αντίθετα η επί της ουσίας κλαδική σύμβαση χαρακτηρίζεται μόνο ομοιοεπαγγελματική. Το σωματείο εργαζομένων στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών επισημαίνει ιδιαίτερα τις ευθύνες της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ και της ΓΣΕΕ που σιωπούν ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τέτοιες μεθοδεύσεις που αποτελούν «μια μελετημένη κίνηση προκειμένου να καμφθεί η αντίσταση ενός ταξικού σωματείου και συγχρόνως να ανοιχτεί ο δρόμος για αντίστοιχες μεθοδεύσεις και σε άλλα σωματεία εντός αλλά και εκτός της ιδιωτικής εκπαίδευσης». Προκειμένου να συζητηθούν τα επόμενα βήματα, το σωματείο «Βύρωνας» καλεί τα μέλη του σε συνάντηση ενημέρωσης την επόμενη Δευτέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ