Τετάρτη 18 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ - ΧΑΝΙΑ
ΑντιΝΑΤΟϊκό συλλαλητήριο την ερχόμενη Παρασκευή

Στις 7.30 τον απόγευμα, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, την Παρασκευή, 20 Μάη στις 7.30 το απόγευμα, απευθύνει η ΝΕ, Χανίων του ΚΚΕ στο χανιώτικο λαό και τη νεολαία. Η παρουσία των ΝΑΤΟικών στρατιωτών στα Χανιά, με αφορμή τις ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 20 Μάη στο λιμάνι της Σούδας έχει προκαλέσει την αγανάκτηση και την οργή του χανιώτικου λαού, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες προκλητικές επιθέσεις με στιλέτα και μαχαίρια σε βάρος κατοίκων.

Υπενθυμίζεται ότι στο λιμάνι της Σούδας από την περασμένη Πέμπτη το βράδυ έχουν συνολικά καταπλεύσει πέντε πολεμικά πλοία της Μόνιμης Ναυτικής Δύναμης Μεσογείου, ενώ αναμένονται και άλλα για τις ΝΑΤΟικές ασκήσεις «Sea Day» που θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά στις 20 Μάη. Η άσκηση γίνεται στα πλαίσια καθιερωμένης συνάντησης του Συμβουλίου Αμυνας και στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ με την παρουσία του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Ολλανδού, Γιάπ Ντε Χουπ Σέφερ.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα για συλλαλητήριο της ΝΕ Χανίων για τις 20 Μάη, τονίζεται πως: «Ο λαός των Χανίων δεν είναι διατεθειμένος να ανεχτεί άλλες τέτοιες καταστάσεις. Αυτές τις μέρες που τιμάμε τη μάχη της Κρήτης, είμαστε αποφασισμένοι να φωνάξουμε ότι η γη αυτή μας ανήκει. Δεν ανεχόμαστε την επέκταση της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης και τη δημιουργία του ΝΑΤΟικού Ναυτικού "αντιτρομοκρατικού" κέντρου εκπαίδευσης που ετοιμάζουν στη Σούδα, με τη σύμφωνη γνώμη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το ΚΚΕ - συνεχίζει η ανακοίνωση - καλεί το λαό και τη νεολαία των Χανίων να μην ανεχθεί την εισβολή των δολοφόνων των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, στον τόπο μας. Να δώσουν την απάντησή τους παίρνοντας μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο απαιτώντας, να φύγει η χώρα μας από την ιμπεριαλιστική δράση, να φύγουν οι βάσεις και οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες από τον τόπο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ