Τετάρτη 18 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το σχέδιο

Φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού ήταν προχτές ο υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, και κλήθηκε να απαντήσει στα αιτήματα, που έθεσαν απλοί άνθρωποι, μπροστά στον τηλεοπτικό φακό. Κι ενώ όλα τα αιτήματα είχαν σχέση με τους απαράδεκτα χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, την ακρίβεια, την ανεργία, την αντιδραστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, κλπ., ο υπουργός, με περισσή αφέλεια, έδωσε την εξής απάντηση: Μα, για να αντιμετωπίσουμε όλ' αυτά, προωθούμε τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Με απλά λόγια, δηλαδή, το σχέδιο των κυβερνώντων υποτίθεται πως είναι το εξής: Για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ήδη δύσκολης - τουλάχιστον - ζωής των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, θα την κάνουν ακόμη δυσκολότερη, έως και αφόρητη, ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά η ανταγωνιστικότητα (διάβαζε: τα επιχειρηματικά κέρδη και ο βαθμός εκμετάλλευσης) και να αυξηθεί ο παραγόμενος πλούτος. Κι όταν γίνουν τα τελευταία, τότε - λένε - θα μπορέσουν και οι εργαζόμενοι να ανταμειφθούν για τις θυσίες τους...

Δε λένε, όμως, ότι η διαβόητη ανταγωνιστικότητα της οικονομίας (διάβαζε: των επιχειρήσεων) είναι ένας κατήφορος χωρίς τέλος. Και, βέβαια, αποφεύγουν συστηματικά να αναφερθούν στη μέχρι σήμερα τεράστια ανάπτυξη του παραγόμενου πλούτου και, ιδιαίτερα, να εξηγήσουν ποιοι και γιατί τον καρπώθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ