Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ξεκινούν οι εξετάσεις στο Λύκειο

Ξεκινάει σήμερα ο εξεταστικός μαραθώνιος για χιλιάδες μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του λυκείου, που σε διάρκεια ενός μήνα διαγωνίζονται σε 14 μαθήματα, όπως έχει οριστεί από τους γνωστούς αντιεκπαιδευτικούς νόμους της «μεταρρύθμισης». Οι εξετάσεις αυτές προσδένουν το λύκειο και τη μαθησιακή διαδικασία αποκλειστικά με την πρόσβαση στα ΑΕΙ - ΤΕΙ, μετατρέποντάς το, σε προθάλαμό τους. Πάντως και γι' αυτή τη δοκιμασία οι μαθητές πρέπει να είναι ψύχραιμοι για να μπορέσουν να αποδώσουν τα μέγιστα, με βάση την προετοιμασία τους.

Πρώτη μέρα, λοιπόν, και οι μαθητές της Β` Λυκείου εξετάζονται στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία - Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας γενικής παιδείας και της Γ` Λυκείου στο μάθημα Νεότερη Ελληνική Ιστορία γενικής παιδείας.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ` Λυκείου σε όλα τα διδασκόμενα μαθήματα ταυτίζονται με τις εξετάσεις για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με 73.765 μαθητές να διαγωνίζονται για 61.873 θέσεις. Οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις της Β` Λυκείου είναι 85.188.

Οι εξετάσεις στη Β` και Γ` Λυκείου θα γίνουν σε 1.249 εξεταστικά κέντρα. Οι μαθητές πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 το πρωί, ενώ ως ώρα εξέτασης ορίζεται η 8.30 π.μ. και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι 3 ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ