Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Εμείς θα αναστρέψουμε την κατάσταση

«Μια είναι η επιλογή. Με όπλο την ενότητά μας και τη δύναμη του αγώνα μπορούμε να κατακτήσουμε αυτά που μας ανήκουν». Είναι το σύνθημα με το οποίο καλεί ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ όλους τους σπουδαστές να ψηφίσουν στις πρώτες εκλογές - οι οποίες θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 29 του Μάη μέχρι την Τετάρτη 31 του Μάη και να ενισχύσουν το « Ενωτικό Αγωνιστικό Ψηφοδέλτιο».

Η προσωρινή επιτροπή του Συλλόγου, ο οποίος συγκροτήθηκε από την ανάγκη των σπουδαστών να δρουν και να διεκδικούν συλλογικά, καλεί τους σπουδαστές να ενισχύσουν με την υπογραφή τους την απαίτηση για δημόσια και δωρεάν ειδίκευση, την κατάργηση των διδάκτρων και χορήγηση δωρεάν βιβλίων. Οι υπογραφές θα κατατεθούν στη Διεύθυνση του ΟΕΕΚ, έτσι ώστε να αποδειχθεί, όπως επισημαίνεται και στην ανακοίνωση του Συλλόγου, πως «όλα αυτά που βιώνουμε μέσα στις σχολές είναι μια κατάσταση αναστρέψιμη και εμείς είμαστε αυτοί που θα την αναστρέψουμε».

Κύρια αιτήματα των σπουδαστών, μεταξύ άλλων, είναι κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών, ειδικότητες που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των σπουδαστών, ριζική αναμόρφωση - αναβάθμιση της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης με στέρεη γενική μόρφωση, κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, εξασφάλιση εργασίας με δικαιώματα.

Ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση, μεθαύριο Σάββατο, στις 12.30 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Κάνιγγος 27).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ