Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Οι γονείς ζητούν λύση στο στεγαστικό πρόβλημα

Εκατοντάδες γονείς και μαθητές πορεύτηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Ελευσίνας την Τρίτη 23 του Μάη, με σύνθημα «όχι άλλη κοροϊδία - θέλουμε σχολεία».

Η συγκέντρωση και πορεία διοργανώθηκε από την Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ελευσίνας και τους Συλλόγους Γονέων του 1ου, 2ου, 6ου, 8ου και Ειδικού Σχολείου Ελευσίνας. Ηταν μια εκδήλωση διαμαρτυρίας και αγανάκτησης για την αδιαφορία της κυβέρνησης, του ΟΣΚ και όλων των αρμοδίων να λυθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το σεισμό.

Το 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία χαρακτηρίστηκαν ως Δ (ίσως να μπορεί να επισκευαστεί) και Στ' (άμεσα κατεδαφιστέο) και το θέμα παραπέμφθηκε σε επιστημονική επιτροπή η οποία επρόκειτο να εκδώσει πόρισμα για το τι πρόκειται να γίνει. Το 1ο Δημοτικό συστεγάζεται με το 8ο Δημοτικό και το Ειδικό Σχολείο και πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε κρούσμα μηνιγγίτιδας. Το δε, 2ο μαζί με το 6ο, σε νοικιασμένο και ακατάλληλο κτίριο.

Εννέα μήνες μετά το σεισμό, δεν υπάρχει καμία απάντηση για το τι πρόκειται να γίνει, ενδεικτικό δε, είναι ότι στη συγκέντρωση, ο εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Επιτροπής Παιδείας είπε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν έχει πια καμιά αρμοδιότητα και προέτρεψε τους γονείς να ψάξουν για κατάλληλα κτίρια για ενοικίαση.

Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής αποφάσισε να κάνει στάσεις εργασίας για το πρόβλημα, ενώ οι γονείς είναι αποφασισμένοι και για περαιτέρω ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ