Τετάρτη 18 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΑΤΙΤΛΟ

ΜΟΣΧΑ.-- Σήμερα αναμένεται η επίσημη απόφαση της ρωσικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση Χοντορκόφσκι. Ηδη πάντως, κατά δικαστική πηγή, φέρεται να έχει αποφασιστεί η ενοχή του «μεγιστάνα» πρώην διευθύνοντος συμβούλου της «Γιουκός», για τουλάχιστον δύο κατηγορίες.

ΝΤΑΚΑ.-- Διασώστες αναζητούσαν χτες δεκάδες ανθρώπους που αγνοούνται μετά από το ναυάγιο ενός φέρι που μετέφερε 150 ανθρώπους στο κεντρικό Μπανγκλαντές. Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον ένας επιβάτης πνίγηκε στα νερά του ποταμού Τζαμούνα και πάνω από 100 αγνοούνται. Ηταν το δεύτερο φέρι που βυθίζεται αυτή τη βδομάδα: τη Δευτέρα, σε ναυάγιο πορθμείου έχασαν τη ζωή τους 78 άνθρωποι.

ΚΑΪΡΟ.-- Να μποϊκοτάρουν το δημοψήφισμα της 25ης Μάη, με θέμα την έγκριση του νέου εκλογικού νόμου, καλούν τους Αιγυπτίους όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Υποστηρίζουν ότι «είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου» και ουσιαστικά θέτει τόσες πολλές προϋποθέσεις για την κατάθεση υποψηφιότητας για την Προεδρία που αποκλείει τον οποιονδήποτε υποψήφιο εκτός των κόλπων του κυβερνώντος Εθνικού Κόμματος του Χόσνι Μουμπάρακ.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Εκατοντάδες νεαροί υπερορθόδοξοι και ακροδεξιοί εβραίοι κατέκλυσαν τις δικαστικές αίθουσες, χτες, σε ένδειξη συμπαράστασης στους, περίπου, 300 συνομηλίκους ομοϊδεάτες τους, που συνελήφθησαν τη Δευτέρα επειδή απέκλεισαν δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την επικείμενη αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ