Τετάρτη 18 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Δύο χιλιάδες νέοι πιονέροι

Στις 15 Μάη, μέρα ίδρυσης της Πανενωσιακής Οργάνωσης των Πιονέρων, της παιδικής κοινωνικο-πολιτικής οργάνωσης, που δρούσε στα σοσιαλιστικά χρόνια, μαζεύτηκαν στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας περίπου δύο χιλιάδες μικρά παιδιά για να ενταχθούν στην οργάνωση των πιονέρων, που ανασυγκρότησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ). Στην εκδήλωση, όπου τα παιδιά έδωσαν τον όρκο του πιονέρου και φόρεσαν τα παραδοσιακά κόκκινα μαντίλια, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΚΚΡΟ, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ.

Η προσπάθεια των κομμουνιστών της Ρωσίας να ανασυγκροτήσουν την παιδική κοινωνικο-πολιτική οργάνωση των πιονέρων αποκτά σήμερα μια ιδιαίτερη σημασία, αφού μεγάλη μερίδα των παιδιών αυτής της ηλικίας έρχεται άμεσα αντιμέτωπη με τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής παλινόρθωσης: τη βία, τον αλκοολισμό, την εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά, που ξεκινάνε πλέον από πολύ μικρές ηλικίες, όπως άλλωστε κι η συνολικότερη ιδεολογικο-πολιτική πλύση εγκεφάλου που δέχεται η ρωσική νεολαία.

Οπως μάλιστα παραδέχτηκε με χτεσινές δηλώσεις του ο προέδρου της Κρατικής Δούμας, κι επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος, Μπ. Γκριζλόφ, κάθε πέμπτο παιδί από τα 30 εκατομμύρια που υπάρχουν στη σημερινή Ρωσία, ζει σε κοινωνικά δυσμενείς συνθήκες. Από το 2002 έως το 2004 η παιδική εγκληματικότητα αυξήθηκε κατά 10%, ενώ σε εκατοντάδες χιλιάδες μετρούνται τα παιδιά του δρόμου.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ