Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικάζεται γιατί συμμετείχε σε συγκέντρωση!

Σε πλήρη λειτουργία μπήκε και πάλι o μηχανισμός των διώξεων και της ποινικοποίησης του αγώνα των κατοίκων του Μενιδίου ενάντια στην επίγεια κατασκευή του Προαστιακού σιδηροδρόμου. Μετά τις κλήσεις της Αστυνομίας σε κατοίκους και σε δημοτικούς συμβούλους να καταθέσουν για τη συμμετοχή τους σε διάφορες κινητοποιήσεις που είχαν κάνει το 2002 με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, τώρα έφτασε και η πρώτη κλήση σε κάτοικο για να δικαστεί.

Πρόκειται για Ευστάθιο Νταντή τον οποίο σέρνουν στα δικαστήρια και συγκεκριμένα στο ΣΤ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σήμερα Πέμπτη 19 Μάη με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών τη 1-5-2002, ημέρα την οποία κάτοικοι και φορείς είχαν προχωρήσει σε συγκέντρωση και κατάληψη των σιδηροδρομικών γραμμών. Να σημειώσουμε, τη συγκεκριμένη περίοδο το έργο βρισκόταν στη φάση των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και την κοπή εκατοντάδων δέντρων. Την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού των κατοίκων του Μενιδίου είχαν καταγγείλει και βουλευτές του ΚΚΕ σε Ερώτηση που είχαν καταθέσει το 2003 στην οποία η προηγούμενη κυβέρνηση είχε απαντήσει ότι... απλώς τηρούνται οι νόμοι.

Με αφορμή την πρώτη δίκη που στήνεται αύριο, ο Θάνος Τραβασάρος, δημοτικός σύμβουλος της «Πανδημοκρατικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μενιδίου», ο οποίος επίσης είχε κληθεί να απολογηθεί με την ίδια κατηγορία, δήλωσε στο «Ρ»: «Η πρώτη αυτή δίκη που στήνεται είναι μια ευθεία επίθεση στις αγωνιστικές διαθέσεις κατοίκων του Μενιδίου. Ο μηχανισμός των διώξεων που έχει στηθεί εδώ όμως στρέφεται συνολικά και σε κάθε πολίτη που αντιστέκεται όταν θίγονται τα δικαιώματά του. Θέλουν να δημιουργήσουν ένα γενικότερο κλίμα τρομοκρατίας ώστε οι κάτοικοι να μην αντιδρούν όταν θίγεται το λαϊκό συμφέρον». Ταυτόχρονα, ο Θ. Τραβασάρος καλεί τη δημοτική αρχή και όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση αλλά και τη σημερινή και προηγούμενη κυβέρνηση οι οποίες σημειώνει έχουν την κύρια ευθύνη για όλες αυτές τις ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ