Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Θα νοίκιαζαν σχολείο για να γίνει ιδιωτικό ΚΕΚ

Ενα ακόμα δείγμα για το πού οδηγεί η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και τα σχέδια για... αυτοχρηματοδότηση της Παιδείας αποτελεί η περίπτωση του 5ου Λυκείου Ηλιούπολης, το οποίο η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αποφάσισε να νοικιάσει σε ιδιωτική ανώνυμη εταιρία για την ίδρυση ΚΕΚ. Υστερα από αντιδράσεις, στην προχτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η απόφαση ανακλήθηκε, δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που η αντιεκπαιδευτική πολιτική οδηγεί σε τέτοιους τρόπους αναζήτησης πόρων για την Παιδεία.

Στην προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι δημοτικές παρατάξεις, για τους δικούς της λόγους η κάθε μία, αντιτάχθηκαν στα σχέδια, ενώ η «Δημοκρατική Ενότητα» επισήμανε τη σύνδεση τέτοιων ενεργειών με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για ανταποδοτική λειτουργία της εκπαίδευσης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για σκόπιμη, μεθοδευμένη κίνηση, προκειμένου να προωθηθούν τα σχέδια κατηγοριοποίησης και ιδιωτικοποίησης των σχολείων. Η απόφαση ανακλήθηκε με τη δέσμευση να μην παραχωρηθεί σχολικός χώρος σε ιδιώτες, παρά μόνο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της ΔΕΠ είχε προκαλέσει από την πρώτη στιγμή την έντονη αντίδραση της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ηλιούπολης, που κατήγγειλε τη στάση όσων εισηγήθηκαν θετικά στο ζήτημα παρά την αρνητική απόφαση της σχολικής επιτροπής του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος. Οι γονείς δηλώνουν αντίθετοι σε οποιαδήποτε εκμετάλλευση δημοσίων σχολείων από ιδιώτες, σημειώνοντας ότι «δε θα επιτρέψουμε ούτε τώρα ούτε στο μέλλον σε καμία περίπτωση την εκμετάλλευση από κάθε είδους εταιρία και την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων σχολείων της πόλης μας, που ανήκουν σε μας και τα παιδιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ