Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΠΕΙΡΟΣ
Αρνούνται αναγκαία έργα υποδομής

Ανακοίνωση της ΕΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ με αφορμή την περιοδεία Σουφλιά - Σιούφα στην Ηπειρο

Την πολιτική που στηρίζει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου με σκοπό την παραπέρα κερδοφορία και διείσδυσή του σε νέες αγορές - ευρωενωσιακές κατευθύνσεις για τη δημιουργία διευρωπαϊκών δικτύων για τις μεταφορές εμπορευμάτων κλπ. - πρόβαλαν οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς, και Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, κατά την περιοδεία τους στην Ηπειρο το περασμένο Σαββατοκύριακο, εκμεταλλευόμενοι την καθυστέρηση αλλά και τις ανάγκες για σύγχρονα και ασφαλή για το λαό έργα υποδομής που δεκαετίες εξαγγέλλονται αλλά ποτέ δε γίνονται.

Με αφορμή αυτές τις εξαγγελίες, με ανακοίνωσή της η ΕΠ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ επισημαίνει ανάμεσα στα άλλα: Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η Εγνατία και η Ιόνια οδός δεν κατασκευάζονται για να αντιμετωπιστεί η απομόνωση της Δυτικής Ελλάδας ούτε για να διευκολυνθεί η διακίνηση των όποιων προϊόντων της. Αλλά για να εξυπηρετηθούν οι μεταφορικές ανάγκες των μεγάλων επιχειρήσεων της ΕΕ με την πώληση και την αγορά προϊόντων και πρώτων υλών στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή, ενώ το κόστος τους πληρώνει διπλά ο ελληνικός λαός, και σαν χρήστης και σαν φορολογούμενος.

Τα έργα αυτά είναι αναγκαία αλλά όχι και απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της παραγωγικής ανάπτυξης της περιοχής προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η οικονομία να λειτουργεί με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι τις ανάγκες του κεφαλαίου για κερδοφορία, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα να μη δείξουν καμιά ανοχή σε αυτήν την πολιτική. Να καταδικάσουν στην πράξη την ΕΕ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που ξεζουμίζουν το λαό και να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Η ΝΕ Αρτας

Τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει και η ΝΕ Αρτας με ανακοίνωσή της, καθώς, πέραν των παραπάνω, όσον αφορά στα αναγκαία εγγειοβελτιωτικά και άλλα οδικά έργα που έχει ανάγκη η Ηπειρος και ο Ν. Αρτας, ο Γ. Σουφλιάς απέκλεισε την κατασκευή τους, ουσιαστικά, αφού, όπως είπε, «η ΕΕ δε χρηματοδοτεί αρδευτικά έργα» και «οι εθνικοί πόροι μειώνονται». Ενώ οι οδικοί άξονες Αρτας-Τρικάλων και Αρτας-Καρδίτσας «δεν αποτελούν αντικείμενο φροντίδας του υπουργείου». Οσο για τον Αμβρακικό, αναφέρθηκε υποσχόμενος την προστασία του, ενώ δεν έγινε κουβέντα για την ανάπτυξη.

Η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ καλεί τον αρτινό λαό να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για τις κυβερνήσεις των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να καταδικάσει την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν όλα τα χρόνια. Και η αποστροφή προς τα κόμματα αυτά να εκφραστεί με θετικό τρόπο, με τη στήριξη μιας άλλης πολιτικής, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά του, τις ανάγκες που μόνο μια λαϊκή οικονομία στα πλαίσια της λαϊκής εξουσίας μπορεί να αναδείξει και ικανοποιήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ