Τετάρτη 25 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - «ΕΥΡΩΣΥΝΤΑΓΜΑ»
Τελευταίες κόντρες ενώ το «όχι» προηγείται

ΠΑΡΙΣΙ.--

Τις ύστατες προσπάθειές τους καταβάλλουν οι υπέρμαχοι της έγκρισης της Ευρωπαϊκής Συνθήκης στη Γαλλία, καθώς η ένατη, κατά σειρά, δημοσκόπηση, που δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, δείχνει ότι το «όχι» προηγείται σταθερά με 53%.

Ο Πρόεδρος Ζακ Σιράκ, προετοιμαζόμενος για την τέταρτη και τελευταία τηλεοπτική του παρέμβαση την Πέμπτη, απέστειλε, όπως έγινε γνωστό, ξεχωριστή επιστολή ακόμη και στο Συντονιστικό Συμβούλιο των αρμενικών οργανώσεων στη Γαλλία, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι «με την έγκριση του Ευρωσυντάγματος γίνεται μακρύτερος ο δρόμος εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ γιατί κατοχυρώνει το σεβασμό όλων των ατομικών και πολιτικών ελευθεριών». Η αρμενική κοινότητα της Γαλλίας αριθμεί περί τα 400.000 άτομα.

Αυτές τις τελευταίες στιγμές της κρίσιμης «μάχης» που δίνεται στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Γαλλίας, χείρα βοηθείας σπεύδουν να δώσουν ο Γερμανός καγκελάριος και ο Ισπανός πρωθυπουργός, που μεταβαίνουν στο Παρίσι. Εκκληση προς Γάλλους αλλά και Ολλανδούς να εγκρίνουν το «ευρωσύνταγμα» απηύθυνε, χτες, και ο Ολλανδός πρωθυπουργός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ