Σάββατο 28 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Κατά 125% αυξήθηκε η δύναμη της «Αγωνιστικής Ενότητας»

Δυναμική απάντηση στα σχέδια εφοπλιστών και κυβέρνησης να υποβαθμίσουν το επίπεδο των ναυτικών σπουδών, έδωσαν οι σπουδαστές της ΑΕΝ Ασπροπύργου, οι οποίοι, στις πρόσφατες εκλογές, υπερψήφισαν την «Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων - Μηχανικών». Πιο συγκεκριμένα η «Αγωνιστική Ενότητα» αύξησε κατά 125% τη δύναμή της σε σχέση με πέρυσι, λαμβάνοντας 461 ψήφους έναντι 204. Παράλληλα αυξήθηκε και η συμμετοχή των σπουδαστών στις εκλογές κατά 48,50% (πέρυσι ψήφισαν 404 και φέτος 600).

Η «Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων - Μηχανικών» της ΑΕΝ Ασπροπύργου, με ανακοίνωσή της, χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των σπουδαστών στις αρχαιρεσίες του σπουδαστικού συλλόγου καθώς και την ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσαν στην παράταξη. «Παρά την υπονομευτική στάση παρατάξεων να απέχουν από τις εκλογές, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, και το κλίμα που προσπάθησαν να καλλιεργήσουν στους συναδέλφους μας για τη μη συμμετοχή, τα αποτελέσματα τους αφήνουν έκθετους. Η αύξηση της συμμετοχής των σπουδαστών κατά 48,50% και η αύξηση κατά 125% της δύναμης της "Αγωνιστικής Ενότητας" είναι η καλύτερη απάντηση».

Παράλληλα, αφού επισημαίνει πως κατανοεί πλήρως τις ευθύνες για μεγαλύτερη δράση ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών που σκόπιμα κυβέρνηση και εφοπλιστές την οδηγούν στα χέρια ιδιωτών, τονίζει πως «δυναμικά και μαζικά, θα συνεχίσουμε να συντονίζουμε τα βήματα του αγώνα μας με τα ταξικά συνδικαλιστικά σωματεία των ναυτεργατών που υπερασπίζονται το δικαίωμα στη δουλιά, ανθρώπινες εργασιακές συνθήκες, ασφάλιση για όλους, ενιαία δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και μετεκπαίδευση».

Τέλος, καλεί τους σπουδαστές να μη δείξουν κανέναν εφησυχασμό καμία ανοχή, αλλά να έχουν καθημερινή συμμετοχή και παρέμβαση για όλα τα προβλήματα με βάση τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ