Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Τα πευκοδάση εκπέμπουν «SOS»

Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή. Χτες ...συσκεπτόταν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Eurokinissi

Η κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα πευκοδάση στη χώρα εξαιτίας της ασθένειας που τα καταστρέφει με ταχύς ρυθμούς, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο κείμενο της Ερώτησης, τονίζεται: «Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται τα πευκόφυτα και τα πευκοδάση της χαμηλής ζώνης της χώρας, με ολέθριες συνέπειες στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων των μεγαλουπόλεων μιας και το ελάχιστο πράσινο υποβαθμίζεται και καταστρέφεται, ενώ η κυβέρνηση αδιαφορεί και ολιγωρεί.

Η συνειδητή έλλειψη κυβερνητικής πολιτικής συνολικότερης προστασίας και διαχείρισης των δασών και οι λιγοστές έρευνες που γίνονται για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος έχουν σαν συνέπεια τις διιστάμενες επιστημονικές απόψεις για την αιτία του προβλήματος, δηλαδή στο κατά πόσο ευθύνεται το έντομο Μαρσαλίνα Χελένικα (βαμβακαία). Συνέπεια που χρησιμοποιεί σαν άλλοθι η κυβέρνηση για να δικαιολογεί την απραξία της».

Καταλήγοντας ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά:

  • Τι ενέργειες θα κάνει για να διαπιστωθούν οι πραγματικές αιτίες υποβάθμισης και καταστροφής των πευκόφυτων και πευκοδασών;
  • Τι ενέργειες θα κάνει για την αντιμετώπιση του προβλήματος;

Στο μεταξύ, χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή δημάρχων της Αττικής, από περιοχές όπου παρουσιάζεται κυρίως το πρόβλημα. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα ψεκασμοί για την καταπολέμηση της ασθένειας. Ας ελπίσουμε ότι η μέχρι σήμερα ολιγωρία των αρμόδιων φορέων δε θα σημαίνει για την Αττική ακόμη λιγότερο «πράσινο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ