Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο

Με ένα ιλουστρασιόν τρίπτυχο φυλλαδιάκι, το Τμήμα Τεχνολόγων Αντιρρύπανσης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το Γραφείο Διασύνδεσης του ιδρύματος, διαφημίζουν την... πραμάτεια τους, η οποία δεν είναι άλλη από το φθηνό εργατικό δυναμικό που μπορούν να προσφέρουν στις επιχειρήσεις.

Κάτω από τον τίτλο: «Πρακτική Ασκηση φοιτητών. "Γενική πρόβα" πριν την ένταξη στην παραγωγή αλλά και φθηνή λύση για τις επιχειρήσεις», στο διαφημιστικό φυλλάδιο του Τμήματος αναφέρεται: «Οσες επιχειρήσεις, Υπηρεσίες και ΟΤΑ δραστηριοποιούνται στον τομέα του Περιβάλλοντος και ενδιαφέρονται να καλύψουν προσωρινές τους ανάγκες με τη φθηνή λύση των πρακτικά ασκούμενων φοιτητών, ή και να προσλάβουν πτυχιούχους Τεχνολόγους, τότε δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας»! Και σε περίπτωση που κάποιοι δεν πείθονται, αναφέρει ακόμα ότι η μισή αποζημίωση του ασκούμενου φοιτητή επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ και «έτσι οι επιχειρηματίες ιδιώτες και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταβάλουν στον ασκούμενο φοιτητή μόνο 180 ευρώ το μήνα».

Με άλλα λόγια το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, έχει στήσει τον πάγκο του στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο και διαφημίζει τους φοιτητές και τους πτυχιούχους ως εξευτελιστικά φθηνό εμπόρευμα για τις επιχειρήσεις. Και ισχυρίζονται ότι αυτό το «μαγαζί» είναι ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης; Ντροπή!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ