Παρασκευή 3 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητικό μπλοκ εργαζομένων - φοιτητών

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Αυριανοί επιστήμονες, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, μαζί με εργαζόμενους και γονείς έκαναν ένα μαχητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κατάληξη στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, εκφράζοντας την ανυπακοή τους στην αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ - κεφαλαίου και την απαίτησή τους για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους.

Εργαζόμενοι και φοιτητές συναντήθηκαν στη συγκέντρωση που έγινε στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου μίλησαν εκπρόσωποι του Συντονιστικού ΑΕΙ - ΤΕΙ, των εργατικών σωματείων και του ΠΑΜΕ. Εκ μέρους των εργαζομένων μίλησε ο Σ. Ζαριανόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως η Παιδεία είναι θέμα ταξικό, όσο και αν θέλει η τάξη των εκμεταλλευτών και των κομμάτων της να μας πείσει ότι η Παιδεία είναι μόνο θέμα των μαθητών, των φοιτητών ή ότι δήθεν είναι θέμα «εθνικό», δηλαδή «εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης». Τα συμφέροντα της εργατικής τάξης στο θέμα της Παιδείας είναι στον αντίποδα των συμφερόντων της τάξης των εκμεταλλευτών, σημείωσε. Κάλεσε, κλείνοντας, τα θύματα της οικονομικής και κοινωνικής εκμετάλλευσης μαζί με τα θύματα της εκπαιδευτικής εκμετάλλευσης να απαντήσουν με ολομέτωπη αντεπίθεση για πλήρη και σταθερή δουλιά, για δημόσια δωρεάν Παιδεία για τα παιδιά της εργατικής τάξης.


Motion Team

Το λόγο πήρε η Τ. Παλαιοχωρινού, εκ μέρους του Συντονιστικού, η οποία υπογράμμισε τις επιπτώσεις της αντιεκπαιδευτικής, αντιεπιστημονικής και αντιλαϊκής «ευρωενωσιακής» Παιδείας των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι η κινητοποίηση αυτή είναι πολύ σημαντική, γιατί ανέδειξε την ανάγκη συμπόρευσης του φοιτητικού και εργατικού κινήματος. Σημείωσε, τέλος, ότι είναι ανάγκη να υπάρξει συνέχεια αυτού του συντονισμού το επόμενο διάστημα.

Ακολούθησε δυναμική πορεία από τα μπλοκ των φοιτητών των ΑΕΙ - ΤΕΙ, μαζί με το μπλοκ του ΠΑΜΕ και των αντιπροσωπειών 12 εργατικών σωματείων που συνδιοργάνωσαν την κινητοποίηση. «Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καλά: Μόρφωση - Ειδίκευση, για όλους μας δουλιά», «Εργάτες - αγρότες - φοιτητές, με Μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», ήταν τα κυρίαρχα συνθήματα της διαδήλωσης. Με παλμό, ζωντάνια και μαχητικότητα, πορεύτηκαν έως το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ