Κυριακή 5 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΥΓΕΙΑ
ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ - ΑμΕΑ
Συντονίζουν τη δράση τους

Ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και σε αγωνιστική συμπαράταξη με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα

Πανελλαδική συγκέντρωση - συζήτηση γονέων και κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμΕΑ), για την κατάσταση των αναπήρων και των οικογενειών τους στη χώρα μας και για να συγκροτηθεί συντονιστική επιτροπή αγώνα γονιών και κηδεμόνων, διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 12 Ιούνη η Ομάδα Πρωτοβουλίας Γονέων και Κηδεμόνων Αναπήρων - ΑμΕΑ. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στην οδό Βερανζέρου 1, στο 2ο όροφο.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας υπογραμμίζει ότι χρόνια τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το κοινωνικό έγκλημα της πλήρους απαξίωσης της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, των προστατευόμενων εργαστηρίων, των ιδρυμάτων πρόνοιας, γενικά των όποιων δομών, ειδικά για τους βαριά ανάπηρους. Ενδεικτικά αναφέρει ότι 185.000 παιδιά που έχουν ανάγκη Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης δεν έχουν καμιά πρόσβαση σ' αυτήν. Από τα 30.000 περίπου αυτιστικά παιδιά μόνο τα 300 είναι ενταγμένα σε κάποια δημόσια ή ιδιωτική δομή. Οι διάφορες εκπαιδευτικές δομές (ειδικά σχολεία, ΤΕΕ για ΑμΕΑ, ΕΕΕΕΚ) μόνο Εκπαίδευση δεν προσφέρουν. Οι μοναδικές σε όλη την Ελλάδα τρεις σχολές κατάρτισης του ΟΑΕΔ κρατιούνται ανοιχτές χάρη στον αγώνα εργαζομένων αναπήρων, γονιών και κηδεμόνων. Τα ιδρύματα χρόνιων παθήσεων και τα ΚΕΠΕΠ είναι σε άθλια κατάσταση. Στον αέρα βρίσκονται λόγω της υποχρηματοδότησης, και της άρνησης του κράτους να εντάξει στο δημόσιο δομές όπως οι ξενώνες και τα διάφορα διαμερίσματα αυτόνομης ή ημιαυτόνομης διαβίωσης...

«Ως γονείς καλούμαστε να πληρώσουμε από την τσέπη μας, για τη λειτουργία αυτών των δομών, αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία, που πάλι εμείς τα πληρώνουμε!», επισημαίνει η Ομάδα Πρωτοβουλίας. Αναφερόμενη στο κλείσιμο της σχολής «Επικοινωνία» για τυφλά πολυανάπηρα άτομα, επισημαίνει ότι είναι πιλότος και προπομπός για το πώς μεθοδεύουν τις ιδιωτικοποιήσεις στο χώρο, το φόρτωμα του κόστους στις οικογένειες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Υπογραμμίζει ακόμα ότι οι ανάπηροι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις ηγεσίες του αναπηρικού συνδικαλιστικού κινήματος σε ΕΣΑΕΑ - ΠΟΣΓΚ/ΑΜΕΑ, και άλλες δευτεροβάθμιες οργανώσεις, που αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι μηχανισμός χειραγώγησης των αναπήρων και των οικογενειών τους, ότι έχουν μετατρέψει το συνδικαλισμό σε εμπορική επιχείρηση.

«Γι' αυτό - καταλήγει η Ομάδα Πρωτοβουλίας - παίρνουμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα γονιών και κηδεμόνων, που σε αγωνιστική συμπαράταξη με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα που αναπτύσσεται τελευταία μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) να φέρουμε στο επίκεντρο τα αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ