Τρίτη 7 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Η επίθεση είναι καθολική

Συνάντηση με εκπροσώπους της ΟΤΟΕ είχε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος

Από τη χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με μέλη της διοίκησης της ΟΤΟΕ
Από τη χτεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με μέλη της διοίκησης της ΟΤΟΕ
«Ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων στην οργάνωση της πάλης του και στις διεκδικήσεις πρέπει να πάρει υπόψη ότι η επίθεση είναι καθολική. Και να πάρει υπόψη ότι ένα βήμα που θα γίνει θετικό μπροστά θα έχει θετικές συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους. Ενα βήμα που δε θα είναι θετικό θα χτυπήσει συνολικά τα δικαιώματα των εργαζομένων. Επομένως, ο κάθε κλάδος οφείλει να σκεφτεί τα συνολικά συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι να συμπαρίστανται ξεχωριστά σε κάθε κλάδο». Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τη χθεσινή συνάντηση αντιπροσωπείας του Κόμματος με μέλη της διοίκησης της ΟΤΟΕ, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι αντιδραστικές εξελίξεις στο Ασφαλιστικό των τραπεζών.

Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι υπάρχουν δυνατότητες και προϋποθέσεις - εφόσον βεβαίως εκπληρωθούν - οι εργαζόμενοι στις τράπεζες «να παρεμποδίσουν την αντιδραστική επίθεση που πραγματοποιείται» σήμερα στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. «Η μία προϋπόθεση, είπε, είναι να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων τα ιδεολογήματα περί απελευθέρωσης της αγοράς και περί ανταγωνισμού. Το δεύτερο είναι να απορρίψουν όλα τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι τώρα, διαδοχικά από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και αντιστρόφως. Να διεκδικήσουν ένα σύγχρονο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης στις τράπεζες, και βασικής και επικουρικής, που ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες και στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων».

«Είμαστε - υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ - αντίθετοι στην ένταξη των Ταμείων στο ΙΚΑ. Είμαστε υπέρ ενός ενιαίου ταμείου κύριας ασφάλισης των τραπεζοϋπαλλήλων και επικουρικού επίσης ταμείου. Που στηρίζεται στην κρατική και τραπεζική χρηματοδότηση και συνδυάζεται επίσης με τη μη αύξηση του εργάσιμου χρόνου, αλλά και του ορίου συνταξιοδότησης. Δηλαδή, που προσαρμόζεται όσο γίνεται πιο κοντά στις ανθρώπινες ανάγκες, στις εργασιακές σχέσεις, παίρνοντας υπόψη βέβαια και το σύστημα μέσα στο οποίο ζούμε», κατέληξε στη δήλωσή της η Αλέκα Παπαρήγα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενιαίος ο χαρακτήρας της αντιασφαλιστικής επίθεσης (2007-11-20 00:00:00.0)
Β' ΑΘΗΝΑΣ (2007-08-26 00:00:00.0)
Β' ΑΘΗΝΑΣ (2007-08-26 00:00:00.0)
Με τη «βούλα» του ΣτΕ προχωρούν οι ανατροπές (2006-08-08 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι ν' αντιδράσουν άμεσα (2006-07-14 00:00:00.0)
Ο διάλογος της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τους δημοσιογράφους (2005-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ