Τρίτη 7 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γενικευμένο κάλεσμα για αγωνιστική απάντηση

Επιστολή και από την ΤΑΔΗΣΥ προς το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ

Μετά από παρέμβαση της παράταξης της ΔΑΣ, που με επιστολή της προς το προεδρείο της ΓΣΕΕ την περασμένη Παρασκευή ζητούσε να συνεδριάσει έκτακτα η Ολομέλεια και να προχωρήσει στην κήρυξη ενός απεργιακού προγράμματος μέσα στον Ιούνη, συγκαλείται σήμερα το πρωί η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ. Αντίστοιχη επιστολή έστειλε χτες και η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ) προς το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, στην οποία σημειώνει:

«Μετά την Εαρινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που έγινε στις Βρυξέλλες στις 22 και 23 Μάρτη, και τη δημοσιοποίηση των αποφάσεων που πάρθηκαν σ' αυτήν τη σύνοδο για την επιτάχυνση των κατευθύνσεων της διαβόητης στρατηγικής της Λισαβόνας, η κυβέρνηση συνεπικουρούμενη και από αρκετά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και από διάφορους συνδικαλιστικούς παράγοντες προσκείμενους στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση, επιχειρεί μια νέα επέλαση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Πρωτεύουσα θέση σ' αυτήν την κυβερνητική επέλαση, έχει η μονιμότητα στην εργασία, που με τη σύμπραξη κυβέρνησης και πλειοψηφίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ) καταργείται για τους εργαζόμενους του ΟΤΕ. Ταυτόχρονα αυτή η εξέλιξη, δημιουργεί αρνητικότατο προηγούμενο για όλους τους εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ και στο Δημόσιο.

Στο στόχαστρο της κυβερνητικής επιθετικότητας επίσης προτάσσονται:

  • Η Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, η σύνδεση μισθού -παραγωγικότητας και γενικά οι εργασιακές σχέσεις.
  • Οι καταργήσεις, συγχωνεύσεις και εκχωρήσεις σε ιδιώτες υπηρεσιών του Δημοσίου.
  • Οι Συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
  • Η Παιδεία, η Υγεία, και τα κοινωνικά δικαιώματα.
  • Το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.

Ως μέσο για την προώθηση των παραπάνω, η κυβέρνηση ακολουθώντας και την πρακτική της προηγούμενης κυβέρνησης, προκρίνει το γνωστό προσχηματικό διάλογο, αξιοποιώντας και την κατά καιρούς δική σας συμμετοχή σε τέτοιους διαλόγους, όπου με αυτή τη συμμετοχή σας, ως πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, γίνατε συνένοχοι σε αντεργατικές επιλογές.

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση είναι ανάγκη:

  • Να συγκεντρωθούν μαζικά τα πυρά των εργαζομένων ενάντια στην κυβέρνηση, στο ΣΕΒ, στην Ευρωπαϊκή Ενωση και σε κάθε πολιτικοοικονομικό οργανισμό του κεφαλαίου.
  • Να καταδικαστεί η δημαγωγία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και η επί της ουσίας συναίνεσή της στις αντεργατικές επιλογές κεφαλαίου - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης.
  • Να αποκαλυφθεί η ευθύνη των δυνάμεων εκείνων που, ενώ ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και άλλες αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ, τώρα εμφανίζονται υποκριτικά αντίθετοι στις συνέπειες αυτών των επιλογών.

Ταυτόχρονα η Εργατική Τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα τους, είναι ανάγκη να αρθούν σε επίπεδο αγωνιστικής επιφυλακής και άμεσα να προχωρήσουν σε απεργιακή απάντηση και να δώσουν μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα.

Για το λόγο αυτό, ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ζητάμε να συνεδριάσει έκτακτα το Γενικό Συμβούλιο και να προχωρήσει στην προκήρυξη ενός απεργιακού προγράμματος μέσα στον Ιούνη».

Και η επιστολή της ΤΑΔΗΣΥ καταλήγει: «Οι ταξικές δυνάμεις θα πρωτοστατήσουν για την ανάπτυξη της πάλης των εργατοϋπαλλήλων ενάντια στην κυβερνητική επίθεση, διεκδικώντας την πλατφόρμα των αιτημάτων του ΠΑΜΕ, που αντανακλούν τις σημερινές, σύγχρονες ανάγκες για την κάθε λαϊκή οικογένεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ