Τρίτη 7 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «SOULIS»
Στο δρόμο μέχρι να δικαιωθούν

Νέα συγκέντρωση σήμερα στη Λαμία

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το δίκιο τους στους δρόμους είναι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «SOULIS», που σήμερα το απόγευμα πραγματοποιούν αγωνιστική συγκέντρωση, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Διάκου της Λαμίας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της τελευταίας Γενικής τους Συνέλευσης. Οι υπό απόλυση εργαζόμενοι έχουν βάλει στόχο να «βγει» ο αγώνας τους προς τα έξω, να μάθουν, να ενημερωθούν για το πρόβλημά τους οι άλλοι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ και οι αγρότες, να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους, να δώσουν μαζί τη μάχη κατά της πολιτικής, που μοιράζει φτώχεια, ανεργία, απολύσεις, μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις, υφαρπάζει δικαιώματα και κατακτήσεις απ' τους πολλούς και μπουκώνει με κίνητρα, προνόμια και κέρδη τους λίγους.

«Μονόδρομος είναι ο αγώνας και ο συντονισμός της πάλης μας», τόνισε ο Αλέξης Αλεξόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση, ενώ επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις που δημιουργούν το πλαίσιο ασύδοτης δράσης των βιομηχάνων.

Την έμπρακτη στήριξη και αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων, που εκφράστηκε και με το πρόσφατο συλλαλητήριο αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ, μετέφερε στους μεταλλεργάτες του «SOULIS», εκ μέρους της Γραμματείας Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ, ο Θύμιος Τσέτσος. Και κατάγγειλε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) στο ΕΚ Φθιώτιδας που στην πράξη υπονομεύουν τον αγώνα των εργαζομένων. «Σ' αυτόν τον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι θα βγάλουν και τα συμπεράσματά τους, για το ποιος είναι με ποιον, ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί, ποιοι θα τους χτυπάνε φιλικά στην πλάτη και ποιοι τους θέλουν ομήρους», τόνισε ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ.

Το ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή της, η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη του νομού, τους μικρομεσαίους της πόλης και της υπαίθρου, επαγγελματίες, εμπόρους, αγρότες, τους νέους και τις νέες, σε κοινό Μέτωπο Πάλης και διεκδίκησης, με στόχους πάλης που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές λαϊκές ανάγκες.

Για να ανοίξει ο δρόμος για αλλαγές σε όφελος των εργαζομένων και όλου του λαού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, που θα εκφράσει τη συμμαχία των λαϊκών δυνάμεων, θα δώσει πολλαπλάσια δύναμη στο λαϊκό κίνημα, θα ανεβάσει την αποτελεσματικότητά του, θα επιβάλει παραχωρήσεις και κατακτήσεις. Θα οδηγήσει στη διαμόρφωση μιας ισχυρής λαϊκής πλειοψηφίας, για να διεκδικήσει και να περάσει η εξουσία στα χέρια του λαού. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα συμβάλει ουσιαστικά προς μια τέτοια κατεύθυνση, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΝΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ