Πέμπτη 9 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΝΕΟΛΑΙΑ
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πλούσιες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

Πλήθος πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, αλλά και γόνιμος πολιτικός προβληματισμός περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν οι οργανώσεις της ΚΝΕ στο πλαίσιο του 31ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που ξεκίνησε το καλοκαιρινό του ταξίδι σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, που πραγματοποιούν οι οργανώσεις, έχει ως εξής:

Σήμερα Πέμπτη

Η Οργάνωση ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στα γρασίδια της ΣΔΟ, με θέμα «Ιμπεριαλιστική ΕΕ και Παιδεία», από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, τουρνουά σκάκι, «αντι - μάθημα» με αντιπαράθεση της μαρξιστικής πολιτικής οικονομίας στην αστική, συναυλίες. Επίσης, θα γίνουν αφιερώματα στα 60 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης, στη Σοσιαλιστική Κούβα, στα κινήματα της Λατινικής Αμερικής.

Η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποιεί διήμερο εκδηλώσεων στο χώρο του ΤΕΙ Ηρακλείου. Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στην Αντιφασιστική Νίκη και στις 8 το βράδυ θα γίνει σχετική συζήτηση με τίτλο «Μαθήματα Σύγχρονης Παγκόσμιας Ιστορίας». Νωρίτερα (6 μ.μ.) θα προβληθεί η ταινία «Ο μεγάλος Δικτάτωρ» και το πρόγραμμα θα κλείσει με latin πάρτι. Η αυριανή μέρα θα είναι αφιερωμένη στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ 3Χ3, στις 6 το απόγευμα θα προβληθεί η ταινία «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο», θα ακολουθήσει στις 8 μ.μ. συζήτηση με θέμα «Θέλουμε μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα ναρκωτικά» και η βραδιά θα κλείσει με ροκ συναυλία.

Αύριο Παρασκευή
  • Η Τομεακή Οργάνωση Γεωπονικής Αθήνας, στις 7 το απόγευμα, στο χώρο του ιδρύματος (είσοδος από Ιερά οδό), με θέμα «΄Η κολλημένος με την μπάλα, ή κολλημένος με τα κέρδη... η εμπορευματοποίηση σκοτώνει το ποδόσφαιρο». Θα παρουσιαστεί το βιβλίο των δημοσιογράφων Ν. Μπογιόπουλου και Δ. Μηλάκα για το ποδόσφαιρο, θα μιλήσει ο Γ. Αραβανής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ νωρίτερα (5 μ.μ.) θα διεξαχθεί τουρνουά ποδοσφαίρου 9χ9, τουρνουά ξύλινου ποδοσφαίρου, θα προβληθούν δυο κινηματογραφικές ταινίες και η βραδιά θα κλείσει με ρεμπέτικο γλέντι.
  • Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης, στις 8 το βράδυ, στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, με ειδικό αφιέρωμα στη δράση των φοιτητών στην Εθνική Αντίσταση και προβολή της ταινίας «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» του Τσάρλι Τσάπλιν.
  • Οι ΟΒ ΑΕΙ και ΤΕΙ Καλαμάτας, για τα 60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη, στις 8 το βράδυ στον υπαίθριο χώρο του πανεπιστημίου. Θα μιλήσει ο Χρήστος Τσαντής, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Επίσης, από χτες μέχρι και την Παρασκευή λειτουργεί στο χώρο του ΤΕΙ έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου.
Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 11 Ιούνη

Η Οργάνωση ΤΕΙ Λεκανοπεδίου διοργανώνει εκδηλώσεις στο ΤΕΙ Αθήνας. Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στην Αντιφασιστική Νίκη και το πρόγραμμά της περιλαμβάνει προβολές τεσσάρων κινηματογραφικών ταινιών, θέατρο με το έργο «Συνομιλίες φυγάδων» του Μπ. Μπρεχτ, συζήτηση για την Αντιφασιστική Νίκη με το Ν. Παπαγεωργάκη, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ, παρουσίαση του βιβλίου «Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος» του Θανάση Παπαρήγα και συναυλία - αφιέρωμα στο αντιπολεμικό τραγούδι. Η δεύτερη μέρα αφιερώνεται στους νέους εργαζόμενους, θα προβληθούν άλλες τέσσερις ταινίες, θα γίνει συνάντηση νέων καλλιτεχνών, συζήτηση με θέμα «Νέοι εργαζόμενοι: Θύματα εκμετάλλευσης στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Μάθε την αλήθεια που σου κρύβουν», θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί της Μικράς Ασίας και μουσικό αφιέρωμα στην ιστορία του ρεμπέτικου, εργατικού και λαϊκού τραγουδιού. Η βραδιά θα κλείσει με λαϊκό γλέντι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνας αντιφασιστικής δραστηριότητας ο Φλεβάρης (2019-02-05 00:00:00.0)
Από σήμερα οι εκδηλώσεις στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2017-03-28 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις του 40ού Φεστιβάλ και άλλες δράσεις (2014-06-17 00:00:00.0)
«Αλλαξε τον κόσμο το 'χει ανάγκη» (2013-08-01 00:00:00.0)
Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων (2005-06-25 00:00:00.0)
Αναχωρούν σήμερα για το Στόμιο (2001-07-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ