Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Μας κοροϊδεύει ο ΝΙΚΑΣ

Η αλλαντοβιομηχανία δε θα κατέστρεφε τους 8,5 τόνους ακατάλληλων αλλαντικών

Τη βεβαιότητα ότι οι ποσότητες των 8,5 τόνων ακατάλληλων για κατανάλωση ζωικών προϊόντων, που εντόπισε το κλιμάκιο του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στην εταιρία ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ στη Θεσσαλονίκη, επρόκειτο να ξαναχρησιμοποιηθούν, εκφράζει ο πρόεδρος του Φορέα Γ. Βλέμμας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία. Με σχετική δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ σχολιάζει πληρωμένη καταχώριση στον Τύπο της επιχείρησης, σύμφωνα με την οποία, ούτε λίγο - ούτε πολύ, το θέμα δημιουργήθηκε από μία ...παρεξήγηση. Οπως ισχυριζόταν στην ανακοίνωσή της η «ΠΓ ΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ», οι συγκεκριμένες ποσότητες βρίσκονταν αποθηκευμένες σε συγκεκριμένο χώρο και προορίζονταν για καταστροφή, χωρίς, όμως, τη σχετική ένδειξη.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της εταιρίας, ο Γ. Βλέμμας σημειώνει ότι οι εκπρόσωποί της, όχι μόνο δεν αμφισβήτησαν τον έλεγχο του κλιμακίου του ΕΦΕΤ, αλλά έβαλαν και υπογραφή και σφραγίδα, ενώ παραιτήθηκαν και από την κατάθεση ένστασης. Ο ίδιος παραθέτει τα στοιχεία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, σχετικά με τις ποσότητες που δήλωσε ότι κατέστρεψε η εταιρία την τελευταία τριετία, οι οποίες υπολείπονται κατά πολύ αυτών που εντόπισε ο ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, το Μάρτη του 2003, η εταιρία κατέστρεψε 1.907 κιλά ζωικών ακατάλληλων προϊόντων, τον Ιούλη του 2004 321 κιλά και τον Απρίλη του 2005 1.414 κιλά. Με τα δεδομένα αυτά, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ χαρακτηρίζει έωλο τον ισχυρισμό της εταιρίας ότι θα κατέστρεφε μόνη της τους 8,5 τόνους ακατάλληλων προϊόντων, που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της.

Το ερώτημα που γεννά, ή, για την ακρίβεια, ενισχύει η περίπτωση της «ΝΙΚΑΣ» είναι, άραγε, πόσες ανάλογες ποσότητες ακατάλληλων τροφίμων διοχετεύονται καθημερινά στην αγορά και δεν εντοπίζονται από κανέναν ελεγκτικό μηχανισμό;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ