Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΥ
Κάλεσμα αντίστασης για την «Ομοσπονδία»

Να αγωνιστούν για τη σωτηρία της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης, που επιχειρούν να κλείσουν κυβέρνηση και ΑΤΕ, καλεί τους αγρότες η ΠΑΣΥ

Σε συσπείρωση και πάλη για την αποτροπή του κλεισίματος της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης «Ομοσπονδία» καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες του Νομού Θεσσαλονίκης η ΠΑΣΥ. Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ υπογραμμίζει πως το κλείσιμο της «Ομοσπονδίας» που επιχειρούν κυβέρνηση και ΑΤΕ αποκαλύπτει τη βαθιά αντισυνεταιριστική πολιτική της κυβέρνησης και αφήνει παράλληλα απροστάτευτους τους αγρότες του νομού απέναντι στους εμποροβιομηχάνους. Αφήνει ιδιαίτερα απροστάτευτους τους ντοματοπαραγωγούς και βαμβακοπαραγωγούς όταν ακόμα συνεχίζει να δραστηριοποιείται η «Ομοσπονδία».

«Η διάλυση και το κλείσιμο της "Ομοσπονδίας", συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι αποτέλεσμα των αντιαγροτικών και αντισυνεταιριστικών πολιτικών των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συρρικνώνουν τους μικρομεσαίους αγρότες και συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή σε λίγα χέρια, εφαρμόζοντας τους αντιαγροτικούς κοινοτικούς κανονισμούς.

Εκείνοι όμως που δε νομιμοποιούνται να παριστάνουν τους "αιφνιδιασμένους" και να απειλούν μάλιστα με κινητοποιήσεις(!) είναι οι διοικήσεις της Ομοσπονδίας και οι αγροτοπατέρες των ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ.

Οι διοικήσεις της "Ομοσπονδίας"είναι υπόλογες για τον εκφυλισμό και το κατάντημα της "Ομοσπονδίας", αλλά και γιατί συνδιαχειρίστηκαν αυτές τις αντιαγροτικές πολιτικές, γιατί αποδέχτηκαν τα αλλεπάλληλα "εξυγιαντικά" προγράμματα της ΑΤΕ, με τα οποία ξεπουλήθηκε και λεηλατήθηκε η περιουσία της "Ομοσπονδίας", γιατί την κακοδιαχειρίστηκαν και την καταχρέωσαν. Είναι οι ίδιοι που πρόβαλλαν κάθε φορά σαν λύση το ξεπούλημα των περιουσιακών στοιχείων της "Ομοσπονδίας", τον περιορισμό των δραστηριοτήτων της και τις απολύσεις των εργαζομένων. Παρ' όλα αυτά όμως και παρά το ότι οι εργαζόμενοι από 800 έφτασαν σήμερα να αριθμούν λίγες δεκάδες και να έχουν σχεδόν ένα χρόνο να πληρωθούν, μόνο θετική πορεία δεν είχε η "Ομοσπονδία".

Οσο για την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις συμβιβασμένες και νόθες ηγεσίες των ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ που έβαλαν πλάτη για την προώθηση όλων των αντιαγροτικών μέτρων και για τη συρρίκνωση της μικρομεσαίας αγροτιάς και του συνεταιριστικού κινήματος, μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται η εξαγγελία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για τη σωτηρία της "Ομοσπονδίας"».

Η ΠΑΣΥ καλεί τους αγροτικούς συλλόγους, τους συνεταιρισμούς, τον κάθε αγρότη να κινητοποιηθούν. Παράλληλα όμως τους καλεί να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να αντιληφθούν ότι δεν είναι δυνατή η επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, η ανάπτυξη της γεωργίας και του συνεταιριστικού κινήματος στα πλαίσια των αντιαγροτικών κανονισμών της ΕΕ και της ΚΑΠ.

Τέλος, η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να δυναμώσουν την ενότητα και τους αγώνες τους και σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής και αντιαγροτικής πολιτικής, για την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής πολιτικής, που θα αναδείχνει τον παραγωγικό συνεταιρισμό των μικρομεσαίων αγροτών σε βασικό μοχλό ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ