Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Για όλα υπάρχει κι ένα αντίτιμο...

Σε μια περιοχή όπου η ανεργία φτάνει ακόμα και το 35%, η διοίκηση του δήμου χτυπά αλύπητα τα εργασιακά δικαιώματα, ενώ επιβάλλει φόρους σχεδόν σε κάθε δραστηριότητα του δήμου

Ακόμα και στα 159 ευρώ το μήνα φτάνουν τα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς της πόλης!
Ακόμα και στα 159 ευρώ το μήνα φτάνουν τα τροφεία σε παιδικούς σταθμούς της πόλης!
Η εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της μερικής απασχόλησης, σε συνδυασμό με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών, τους υπέρογκους δανεισμούς του δήμου και την καταπάτηση των τελευταίων ελεύθερων χώρων, είναι τα βασικά σημεία της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η διοίκηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, με επικεφαλής τον Λ. Μίχο, ο οποίος στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ.

Η αντεργατική πολιτική της διοίκησης

Στην Αγ. Βαρβάρα η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο». Μόνο σε μια συνοικία της πόλης - στην Κάτω Αγ. Βαρβάρα - το ποσοστό της ανεργίας φτάνει το 35%. Και όμως, η διοίκηση του δήμου όχι μόνο δε διεκδικεί μαζί τους σταθερή και μόνιμη εργασία, αλλά αντιθέτως προχωρά - μέσα από το δήμο - στην κατάργηση και καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι:

  • Αν και χρειάζονται 350 εργαζόμενοι στο δήμο για να καλυφθούν οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η διοίκηση έχει μόνο 140 μόνιμους εργάτες. Οι υπόλοιπες θέσεις καλύπτονται κατά καιρούς με συμβάσεις και άλλοτε δεν καλύπτονται καθόλου.
  • Το 90% των προσλήψεων που γίνονται, είναι με συμβάσεις έργου και εποχική σχέση εργασίας.
  • Προσέλαβε πριν από ένα μήνα 34 εργαζόμενους, ως διμηνίτες για να καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
  • Ακολουθώντας το παράδειγμα της διοίκησης του Δήμου Αθηναίων (στηρίζεται από ΝΔ), προσέλαβε 26 εργάτες, για τετράωρη απασχόληση, για 18 μήνες.

Και σα να μην έφταναν τα παραπάνω, η διοίκηση έχει βάλει τους εργαζόμενους να στεγάζονται σε χώρο φορτοεκφόρτωσης απορριμμάτων!

Χαράτσια και δάνεια

Η διοίκηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας έχει συνάψει δάνεια ύψους 10 εκατ. ευρώ. Δάνεια που πληρώνει ο εργαζόμενος, μέσα από το επιπλέον χαράτσωμα, την αύξηση των ανταποδοτικών τελών κλπ. Και την ίδια στιγμή, που η διοίκηση δεν έχει κανένα πρόβλημα να υπερφορολογεί τους εργάτες της πόλης, δε διεκδικεί - ούτε καν στα χαρτιά - τους παράνομα παρακρατηθέντες πόρους που χρωστάνε στο δήμο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, από το 1990 μέχρι σήμερα, που φτάνουν τα 27 εκατομμύρια ευρώ, για την Αγ. Βαρβάρα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της πολιτικής που ακολουθεί η διοίκηση του δήμου είναι ότι τα δύο τελευταία χρόνια, αύξησε τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατά 9,2%. Ενδεικτικό της πολιτικής που ακολουθείται είναι ότι το Δημοτικό Ωδείο έχει ενταχθεί στη Δημοτική Επιχείρηση του δήμου. Τα δίδακτρα ξεκινούν από 60 ευρώ το μήνα και φτάνουν μέχρι 200 ευρώ, ανάλογα με το επίπεδο και το μουσικό όργανο.

Αντίστοιχα είναι από τους πρώτους δήμους που επέβαλαν τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς (πριν από εφτά χρόνια). Σήμερα, ξεκινούν από 16,85 ευρώ το μήνα και φτάνουν μέχρι 75 ευρώ το παιδί, ανάλογα με το εισόδημα. Παράλληλα, η διοίκηση, εντάσσει ορισμένους από αυτούς τους παιδικούς σταθμούς στη Δημοτική Επιχείρηση με αποτέλεσμα τα τροφεία να φτάνουν μέχρι και ...159 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί!

  • Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας (ΚΟΑ) του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει με θέμα τις εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις θέσεις του ΚΚΕ, διοργανώνει συγκέντρωση αύριο Τετάρτη 15 Ιούνη και ώρα 8 μ.μ., στο Δήμο της Αγίας Βαρβάρας, στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ