Τρίτη 14 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ
«Αλυσοδεμένη» η Αυτοδιοίκηση στο αντιλαϊκό τους όχημα

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μηχανισμός του κράτους που υλοποιεί τις αντεργατικές κατευθύνσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε χτες το βράδυ, μιλώντας σε συγκέντρωση που διοργάνωσε η ΚΟΑ στο Γαλάτσι, ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μοχλού προώθησης και υλοποίησης των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων σήμερα, αναφέρθηκε χτες ο Σήφης Κωτσαντής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στη διάρκεια της εκδήλωσης - συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Γαλάτσι, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας για τις θέσεις του ΚΚΕ αναφορικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τη συζήτηση «άνοιξε» ο δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου με την «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση», Μπάμπης Ασφής, ο οποίος και αναφέρθηκε στην πολιτική της σημερινής διοίκησης του δήμου. Ο δήμαρχος της πόλης Θ. Τούντας αν και κατέβηκε ως... «ανεξάρτητος» εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης στο ακέραιο: αυξάνει τα δημοτικά τέλη, τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, τη συνδρομή στο κολυμβητήριο και τα ΚΑΠΗ.

Ο Σ. Κωτσαντής παίρνοντας το λόγο σημείωσε πως σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας επί της ουσίας την αντιλαϊκή επίθεση που εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, «χτυπά» τη λαϊκή οικογένεια. Το ερώτημα που τίθεται - σημείωσε - είναι τι ρόλο παίζει η ΤΑ σε αυτή την επίθεση. «Η ΤΑ είναι μηχανισμός του κράτους, σημείωσε χαρακτηριστικά, «υλοποιεί τις αντεργατικές κατευθύνσεις των κυβερνήσεων, οι οποίες την έχουν "αλυσοδέσει"».

Αλλωστε η ΤΑ είναι η πρώτη που άρχισε να υλοποιεί τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. «Το 40% του συνόλου των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι με τέτοιες σχέσεις εργασίας».

Επιπλέον, συνέχισε ο Σ. Κωτσαντής, το 70% των εσόδων της Αυτοδιοίκησης προέρχεται από φόρους. «Μας βάζει το κράτος φόρους», είπε χαρακτηριστικά, «μας βάζει και η Αυτοδιοίκηση». Και την ίδια στιγμή, οι διοικήσεις των δήμων που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΣΥΝ δε διεκδικούν τους πόρους που παράνομα παρακρατά το κράτος από την Αυτοδιοίκηση και που φτάνουν τα 9 δισ. ευρώ.

Τέλος, άλλο ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της αντιλαϊκής κατεύθυνσης της ΤΑ, είναι ότι οι δήμοι χρησιμοποιούνται ως «όχημα» για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που θα έπρεπε να προσφέροντα από το κράτος. Σαν τέτοιο παράδειγμα ο Σ. Κωτσαντής ανέφερε τους παιδικούς σταθμούς, όπου οι εργαζόμενοι σήμερα είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν υψηλά τροφεία για μια υπηρεσία που θα έπρεπε να παρέχεται δωρεάν από το κράτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ