Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μετασεισμικό στρες στα παιδιά

Τα παιδιά και οι έφηβοι που έρχονται αντιμέτωποι με καταστροφικές εμπειρίες, όπως σεισμός, πυρκαγιά, αυτοκινητικό δυστύχημα κ.ά., μπορούν να εκδηλώσουν ψυχική νόσο που θα τα συνοδεύει και στην ενήλικη ζωή τους, αν δεν αντιμετωπιστεί η μετατραυματική διαταραχή που έχουν υποστεί. Αυτό επισήμαναν χτες, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της Εταιρείας για την Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων, με αφορμή το συνέδριο που διοργανώνει στις 29-30 Μάη 2000 στην Αθήνα, με θέμα «Αναπτυξιακή ψυχοπαθολογία: Η αξιολόγησή της στην κλινική πράξη και έρευνα».

Ετσι, λοιπόν, σε έρευνα που έγινε στα Λιόσια - και τα αποτελέσματά της θα παρουσιαστούν στο συνέδριο - το ένα τέταρτο των παιδιών που φοιτούν από τη Δ` Δημοτικού μέχρι τη Γ` Λυκείου παρουσιάζει μετατραυματικό στρες και για το 10% των παιδιών αυτών η διαταραχή κρίνεται από σοβαρή έως πολύ σοβαρή.

Σε έρευνα που έγινε στην Αρμενία μετά τους σεισμούς, όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, πέντε χρόνια μετά τους σεισμούς, πολλά παιδιά παρουσίασαν ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα, εξαιτίας του μετατραυματικού στρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ