Σάββατο 27 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ - ΧΑΪΔΑΡΙ
Φρένο στα σχέδια ξεπουλήματos

Φρένο στα καταστροφικά σχέδια να ξεπουληθούν οι δήμοι σε ξένο επιχειρηματικό Ομιλο, βάζουν προς το παρόν τουλάχιστον, οι αντιδράσεις δημοτών και δημοτικών κινήσεων που ξεσήκωσε η αποκάλυψη πως οι δήμαρχοι Νίκαιας και Χαϊδαρίου, Β. Τράπαλης και Κ. Ντηνιακός, αντίστοιχα, προωθούν σχετικές αναθέσεις.

H αποκάλυψη από τη «Δημοκρατική Ενότητα» των παράνομων ουσιαστικά μεθοδεύσεων της διοίκησης του Δήμου Νίκαιας να αναθέσει στον Ευρωπαϊκό Ομιλο Οικονομικού Σκοπού (ΕΟΟΣ) την πληθώρα των δημοτικών αρμοδιοτήτων, αλλά και η αντίδραση των δημοτών, αναγκάζει σ' αυτή τη φάση το δήμαρχο Νίκαιας να κάνει μία τακτική υποχώρηση ελπίζοντας ότι το θέμα θα ξεχαστεί.

Οπως αποκαλύφτηκε, ο Δήμος Νίκαιας φέρεται ως ιδρυτικό μέλος του Ομίλου με την επωνυμία «Ελληνικός Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης» και έχει ήδη υπογράψει τη σχετική σύμβαση ανάθεσης - παράνομα, αφού δεν υπάρχει απόφαση δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα, ψάχνει για πελάτες - μια πρώτη βολιδοσκόπηση έγινε στο Χαϊδάρι.

Τόσο η αποκάλυψη των παρανομιών, όσο και η άρνηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, ανάγκασαν τον δήμαρχο Νίκαιας να αποσύρει, προς το παρόν τουλάχιστον, την έγκριση της συμμετοχής του δήμου στον ΕΟΟΣ. Ομως καλείται να απαντήσει στα ερωτήματα της επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας», Β. Νικολαΐδου, που του έθεσε στις συνεδριάσεις και επαναφέρει, με επιστολή της προς τον πρόεδρο του σώματος.

Στην επιστολή - που υπογράφουν η « Δημοκρατική Ενότητα» και η «Νέα Εποχή» - ζητείται να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση, ώστε να απαντηθούν τα παρακάτω: «Με ποια διαδικασία, ποια απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ή πράξη δημάρχου συμμετέχει ο δήμος Νίκαιας στον ΕΟΟΣ; Υπάρχει οικονομικοτεχνική μελέτη και με ποια πράξη του γενικού γραμματέα Περιφέρειας έχει νομιμοποιηθεί; Ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα που φέρονται σαν ιδρυτικά και με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν; Ποιο είναι το ποσοστό συμμετοχής του δήμου και αν έχει ήδη εκταμιευτεί; Ποιο είναι το μέλος από το εξωτερικό που επιβάλλει η νομοθεσία για την ίδρυση του Ομίλου;». Ο δήμαρχος προς το παρόν επιχειρεί να αντιπαρέλθει το αίτημα, με το πρόσχημα ότι υπογράφεται από δέκα και όχι έντεκα συμβούλους, που απαιτείται για τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης.

Οι κινητοποιήσεις έφεραν αποτέλεσμα

Οι εξελίξεις στο Δήμο Νίκαιας, αλλά και η άμεση αντίδραση των δημοτών, ανάγκασαν και τον Κ. Ντηνιακό να υποχωρήσει και να απορρίψει τη σύμβαση. Με ανακοίνωσή της, η «Δημοτική Ενωτική Κίνηση» χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις και την ασυμβίβαστη στάση των δημοτών, που «απέδειξαν πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί να φράζει το δρόμο σε όσους επιβουλεύονται τα συμφέροντα και τις κατακτήσεις του». Και καλεί τους κατοίκους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση σε περίπτωση που η Δημοτική Αρχή επαναφέρει τέτοιες συμβάσεις, με άλλη πιθανώς μορφή, αλλά με το ίδιο αποικιοκρατικό περιεχόμενο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Λαϊκή Συσπείρωση» συμπαραστάτης στην πάλη του λαού(2023-10-14 00:00:00.0)
Κανείς δεν περισσεύει στον μεγάλο αγώνα, εμπρός για αγωνιστική δημοτική αρχή!(2023-10-11 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για το «Μπλόκο»(2005-08-10 00:00:00.0)
Εργα - «μαϊμού» και υπερτιμολογημένα!(2002-04-04 00:00:00.0)
Επικίνδυνες μεθοδεύσεις για την πορεία της Αυτοδιοίκησης(2000-06-10 00:00:00.0)
Ανακοινώθηκε η διαγραφή Ντηνιακού(1998-08-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ