Σάββατο 10 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Επικίνδυνες μεθοδεύσεις για την πορεία της Αυτοδιοίκησης

Με σύνθημα «ΟΧΙ στο ξεπούλημα του δήμου», η «Δημοκρατική Ενότητα» οργανώνει για την ερχόμενη Πέμπτη συγκέντρωση ενημέρωσης των δημοτών για τα σχέδια της διοίκησης του δήμου να αναθέσει τις αρμοδιότητές του σε ξένο επιχειρηματικό όμιλο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια του δημάρχου να ξεπουλήσει το δήμο σε ιδιωτικό επιχειρηματικό όμιλο, αλλά και ενημέρωσης των δημοτών τόσο για τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής, όσο και για τις «εν κρυπτώ» μεθοδεύσεις της διοίκησης, διοργανώνει την Πέμπτη 15 Ιούνη, στις 8 το βράδυ, στην πλατεία Αγ. Νικολάου, η «Δημοκρατική Ενότητα». Ετσι, ο δήμαρχος, Β. Τράπαλης, μπορεί να είναι... ανήσυχος ότι όλα αυτά που θέλει να κρύψει από τους δημότες, θα αποκαλυφθούν.

Με ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Ενότητα» - η παράταξη που αποκάλυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο τις παρασκηνιακές συναλλαγές της διοίκησης του δήμου με τον Ευρωπαϊκό Ομιλο Οικονομικού Σκοπού (ΕΟΟΣ) - υπογραμμίζει πως το «θέμα είναι σοβαρό και άκρως επικίνδυνο για την πορεία της Αυτοδιοίκησης», του δήμου και των δημοτών γενικότερα, τους οποίους μάλιστα ο δήμαρχος εσκεμμένα δεν ενημερώνει για τα σχέδιά του. Ισως γιατί ξέρει την αντίδρασή τους, αφού ο ΕΟΟΣ αναλαμβάνει την πληθώρα των δημοτικών δραστηριοτήτων και έργων, με αντάλλαγμα την επιβολή ανταποδοτικών τελών, δηλαδή νέων φόρων στους δημότες.

Οπως δεν ενημερώνει και το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο, παρότι ζητήθηκε επίμονα τόσο από τη «Δημοκρατική Ενότητα» αλλά και από τους υπόλοιπους συμβούλους της αντιπολίτευσης. «Με στοιχεία αποκαλύψαμε ότι ο Δήμος Νίκαιας και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δυτικής Αττικής, χωρίς απόφαση των Συμβουλίων τους - δηλαδή παράνομα - είναι ιδρυτικά μέλη του ΕΟΟΣ, με εκπρόσωπό τους τον δημοτικό σύμβουλο Νίκαιας Λ. Τουμαζάτο. Αποκαλύψαμε πως ο ΕΟΟΣ ιδρύθηκε στις 28 Μάρτη του 2000, με απόφαση έγκρισης του καταστατικού του από το Πρωτοδικείο Πειραιά», υπογραμμίσει η «Δημοκρατική Ενότητα» στην ανακοίνωσή της.

Επιχειρεί να καλύψει τη μεθόδευση ο δήμαρχος

Συνεχίζοντας τονίζει ότι ο δήμαρχος, σε συνεδρίαση του Σώματος, αρνήθηκε να απαντήσει στις επίμονες ερωτήσεις όλης της αντιπολίτευσης για τη δράση του ΕΟΟΣ. Το ίδιο έκανε και στη συνέχεια όταν οι ίδιες ερωτήσεις διατυπώθηκαν γραπτά. «Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 6ης Ιούνη, ο δήμαρχος, ο οποίος πολιτικά και ηθικά είχε υποχρέωση έγκαιρα και με δική του πρωτοβουλία να ενημερώσει για όλα, όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά ανέγνωσε μια διορθωτική πράξη ότι δε μετέχει πλέον ο Δήμος Νίκαιας στον ΕΟΟΣ και παρέπεμψε κάθε ενδιαφερόμενο στο Πρωτοδικείο».

Η διορθωτική πράξη δεν είναι παρά μια κίνηση πανικού της διοίκησης μπροστά στις αποκαλύψεις της παράταξης, επιχειρώντας να μη χάσει «πελάτες ο Ομιλος, ο οποίος έχει ήδη απευθυνθεί σε δήμους και νομαρχίες που θα ξεπουλούν τα πάντα. Ταυτόχρονα, αποδεικνύει ότι ο δήμος ήταν μέλος του Ομίλου», τονίζει στην ανακοίνωση η «Δημοκρατική Ενότητα». Και παραθέτει, ανάμεσα στα άλλα, τα ακόλουθα ερωτήματα:

«Με ποια πράξη και τίνος την ευθύνη, ο δήμος μπαίνει και βγαίνει στις εταιρίες; Υπάρχει οικονομοτεχνική μελέτη εγκεκριμένη από τον γγ Περιφέρειας, όπως απαιτεί η συμμετοχή του δήμου σε επιχειρήσεις; Ποιο είναι το μέλος από το εξωτερικό που επιβάλλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία τη συμμετοχή του για την ίδρυση τέτοιων εταιριών; Ποια είναι τα φυσικά πρόσωπα που φέρονται σαν ιδρυτικά και σωτήρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τάζοντας προγράμματα και έργα δισεκατομμυρίων στους δήμους; Τα εκλεγμένα όργανα της ΤΑ, ΤΕΔΚ και ΚΕΔΚΕ, που μιλούν συνεχώς για διαφάνεια, θα ασχοληθούν με αυτούς που λειτουργούν με αδιαφάνεια, αλλά και δε δέχονται να πληροφορήσουν καν τους δημοτικούς συμβούλους ούτε και σε γραπτά αιτήματά τους;».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για τη διαχείριση των απορριμμάτων(2008-05-06 00:00:00.0)
Συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων(2008-05-03 00:00:00.0)
Εργα - «μαϊμού» και υπερτιμολογημένα!(2002-04-04 00:00:00.0)
Φρένο στα σχέδια ξεπουλήματos(2000-05-27 00:00:00.0)
Επιμένει αντιδημοκρατικά ο Τράπαλης(1999-01-12 00:00:00.0)
Επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των δημοτών(1997-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ