Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Επικίνδυνα παιχνίδια στις πλάτες των δημοτών

Σε περιπέτεια, τα ...πανάκριβα σπασμένα της οποίας θα κληθεί να πληρώσει ο δημότης, μπαίνει ο Δήμος της Νίκαιας μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για συμμετοχή του δήμου στο υπό ίδρυση Χρηματοπιστωτικό Ιδρυμα της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης!

Παρά τις προειδοποιήσεις της "Δημοκρατικής Ενότητας", που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τη ριζική αλλοίωση του κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και για το βρόχο που θα μπει αργά ή γρήγορα στο λαιμό των δημοτών από το προδιαγεγραμμένο μέλλον του... οικονομικού εγχειρήματος, η πλειοψηφία του δημάρχου Β. Τράπαλη,αλλά και δύο ακόμη παρατάξεις της μειοψηφίας, η υποστηριζόμενη από τη ΝΔ και αυτή του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ "ανεξάρτητου" υποψηφίου, ενέκριναν τη συμμετοχή του δήμου.

Δεν μπορεί να καταντήσει επιχειρηματίας η Αυτοδιοίκηση και μάλιστα να καλούνται γι' αυτό οι δημότες να βάλουν το χέρι στην τσέπη, κατήγγειλε η επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" Β. Νικολαϊδου,υπενθυμίζοντας ότι αντίστοιχα καταστροφικά σχέδια επεξεργάζεται και η ΤΕΔΚΝΑ. "Πάμε να κολυμπήσουμε πού;", αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι εκτός των άλλων ένα τέτοιο εγχείρημα δεν μπορεί παρά να οδηγηθεί στη χρεοκοπία ή στην εξαγορά από τους τραπεζικούς κολοσσούς. Ειδικά αυτή την περίοδο όπου μικρότερες τράπεζες δεν αντέχουν την πίεση και εξαγοράζονται ή συγχωνεύονται για να περισωθούν, ενώ αναμένεται ότι μετά το 2000 θα επικρατήσουν λίγες, οι πλέον ισχυρές τράπεζες... Υπενθυμίζουμε ότι για τους ίδιους λόγους, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στα λαϊκά συμφέροντα, αντιτάχθηκαν χτες στους ανάλογους χειρισμούς της ΤΕΔΚΝΑ εφτά δήμαρχοι που πρόσκεινται ή υποστηρίζονται από το ΚΚΕ.

Η Β. Νικολαϊδου υπογράμμισε ακόμη ότι η σχετική πρωτοβουλία εντάσσεται στην οδηγία 92/50 της Ευρωπαϊκής Ενωσης και προωθεί, όπως υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος της κίνησης Στ. Μπενετάτος,τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης με κριτήρια ιδιωτικοοικονομικά. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι με τέτοια επικίνδυνα μέτρα αλλοιώνεται οριστικά ο κοινωνικός, λαϊκός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ χρεώνεται ο δήμος και κατά συνέπεια οι δημότες με μια αιμορραγία 9 εκατομμυρίων δραχμών το χρόνο, σε πρώτη φάση, και... ποιος ξέρει πόσα αύριο! Αλλωστε, πρόσθεσε, το συγκεκριμένο εγχείρημα προωθεί και το σχέδιο της κυβέρνησης για την απαλλαγή του κρατικού προϋπολογισμού από την τακτική επιχορήγηση των ΟΤΑ, παρέχοντάς της άλλοθι.

Να σημειώσουμε ότι η "Δημοκρατική Ενότητα" αναγκάστηκε να καταψηφίσει σειρά άλλων θεμάτων, μεταξύ αυτών και προγράμματα της ΕΕ, καθώς εξαιτίας της σχεδόν παντελούς απουσίας ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου από τη διοίκηση του δήμου, δεν μπορούσε να τοποθετηθεί επί της ουσίας γι' αυτά και κάλεσε για μια ακόμη φορά τον δήμαρχο Β. Τράπαλη να παρέχει τα αναγκαία στοιχεία στο δημοτικό συμβούλιο, αν ...αυτό είναι που λαμβάνει τις αποφάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ