Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μπετό και στην τέντα

Σε απέραντο οίκο εμπορίου προσπαθεί να μετατρέψει, η διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεών του, με την αρωγή, όπως φαίνεται, του δημάρχου Πειραιά Στ. Λογοθέτη.

Εκθεσιακούς χώρους συνολικού εμβαδού 50 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων (!) ζήτησε το βράδυ της Δευτέρας ο Στ. Λογοθέτης να εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο, παρέχοντας όρους δόμησης στο ΣΕΦ για την ανέγερση, πέραν των υπαρχουσών, νέων εγκαταστάσεων.

Η επιχείρηση νέας τσιμεντοποίησης του φαληρικού όρμου, στην περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και μάλιστα για εξωαθλητικούς σκοπούς, έπεσε χτες τουλάχιστον στο κενό. Βλέποντας τις σφοδρές αντιδράσεις των περισσοτέρων πλευρών του δημοτικού συμβουλίου και με ορατό τον κίνδυνο να καταψηφιστεί και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία το θέμα, ο Στ. Λογοθέτης το απέσυρε την τελευταία στιγμή.

Στην επαπειλούμενη καταστροφή αντιτάχθηκαν σθεναρά οι σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση" Π. Σαλπέας και Κ. Τζατζάνης,επισημαίνοντας ότι καταδικάζουν κάθε απόπειρα τσιμεντοποίησης και του παραμικρού ελεύθερου χώρο στον Πειραιά και παλεύουν για την απόδοσή τους ως χώρων πράσινου στους δημότες.

Εναντίον της οικοδόμησης του χώρου τάχθηκαν και οι άλλες τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας, προειδοποιώντας με τη σειρά τους ότι θα καταψηφίσουν το θέμα. Μετά την καταγραφή των πρώτων αντιδράσεων και από την παράταξη της πλειοψηφίας, ο δήμαρχος προσπαθούσε επί ώρα, εκτός δημοτικού συμβουλίου, να πείσει στο γραφείο του συμβούλους της παράταξής του για την έγκριση του θέματος, χωρίς όμως επιτυχία. Τελικά για να μη ρισκάρει μια αρνητική και με μεγάλη πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος προτίμησε να αποσύρει το θέμα. Ο κίνδυνος ωστόσο δεν έχει παρέλθει, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει από χτες ξεκινήσει προσπάθεια να μεταπειστούν οι σύμβουλοι της παράταξης του Στ. Λογοθέτη που αντιδρούν, ώστε σε επόμενο συμβούλιο να επανέλθει και να ψηφιστεί το θέμα. Μην ξεχνάμε ότι στο χώρο του ΣΕΦ λειτουργεί με προσωρινή άδεια ως εκθεσιακός χώρος εδώ και καιρό η περίφημη τέντα, στο χώρο της οποίας γίνεται τώρα προσπάθεια να ανεγερθεί το ένα απ' τα δύο κτίρια συνολικού εμβαδού 50 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ