Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θα πρωτοστατήσουμε στους αγώνες

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ μετά την 13η Συνδιάσκεψή της

"Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και σιγουριάς, η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ ολοκλήρωσε τις προσυνεδριακές διαδικασίες. Μέσα από έναν πλούσιο και ζωντανό διάλογο όλων των μελών της οργάνωσης και μέσα από την πολύμορφη δραστηριότητα και επαφή με τη νεολαία της πόλης και των χωριών του νομού η Οργάνωση συζήτησε, έκρινε θετική την πορεία και τα βήματά της από την προηγούμενη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη ως σήμερα και έβαλε αισιόδοξους στόχους για το επόμενο διάστημα. Ομόφωνα υπερψήφισε τις θέσεις και το Σχέδιο Καταστατικού που έδωσε το Κεντρικό Συμβούλιο στη δημοσιότητα για συζήτηση".

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, με αφορμή την 13η Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 19 με 20 Απρίλη. Στην ανακοίνωση αναφέρονται, επίσης, τα εξής:

"Ιδιαίτερα οι αντιπρόσωποι της Συνδιάσκεψης στάθηκαν στην επίθεση που δέχεται σήμερα η νέα γενιά και ο λαός συνολικά της χώρας μας, από την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση, με τη σύμφωνη γνώμη και των υπόλοιπων κομμάτων, κάτω από τις εντολές της ΕΕ. Επίθεση στο δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλιά, την ψυχαγωγία με τα νέα μέτρα στους εκπαιδευτικούς χώρους, με τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη, με την αφαίρεση κατακτήσεων και δικαιωμάτων που η νέα γενιά και ο λαός μας με πολύχρονους αγώνες κατέκτησαν.

Ταυτόχρονα, το ζήτημα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Αλβανία, το έγκλημα αυτό σε βάρος του γειτονικού λαού μας, απασχόλησε έντονα τη Συνδιάσκεψη, η οποία καταδικάζει τις συγκεκριμένες ενέργειες και καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που σαν καλοί υποτακτικοί των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ εμπλέκουν τη χώρα μας και στέλνουν νέους, τα παιδιά του ελληνικού λαού, να υπηρετήσουν για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Η Οργάνωση Θεσσαλονίκης, μέσα και από το πρόγραμμα δράσης της Οργάνωσης, που αποφάσισε η 13η Συνδιάσκεψη, καλεί τα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης να πρωτοστατήσουν, να οργανώσουν τις αντιστάσεις και να συντονίσουν τον αγώνα της νεολαίας της πόλης μας για τα δικαιώματα στη ζωή και το μέλλον μας.

Στο πλάι του Κόμματός μας, του τιμημένου ΚΚΕ, και με τις αποφάσεις του 7ου Συνεδρίου της Οργάνωσής μας, οι νέοι κομμουνιστές, θα πρωτοστατήσουμε στους νεανικούς αγώνες, θα μπολιάσουμε τις νεανικές ανησυχίες και το ριζοσπαστισμό της νεολαίας με την ανατρεπτική πολιτική και ιδεολογία του ΚΚΕ, ώστε να πάρει η νεολαία τη θέση της στο μέτωπο του λαού μας ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, για το σοσιαλισμό".

Η 13η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ εξέλεξε το νέο Νομαρχιακό Συμβούλιο και γραμματέα το σ. Σωκράτη Παπαδόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ