Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Δράση μέσα στη νεολαία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή οι εργασίες της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης της Οργάνωσης Αττικής της ΚΝΕ.Μέσα από μια μεστή και δημιουργική συζήτηση αναδείχτηκαν τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία σε μια ιδιαίτερα υποβαθμισμένη περιοχή, όπως αυτή του υπόλοιπου της Αττικής.

Τη συνδιάσκεψη την απασχόλησαν η μεγάλη ανεργία που μαστίζει την περιοχή, οι μεγάλες ελλείψεις σε σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και πολιτιστικές υποδομές, η όξυνση της μάστιγας των ναρκωτικών.

Μέσα από τις πολλές ομιλίες των αντιπροσώπων διαφάνηκαν οι αξιόλογες αγωνιστικές πρωτοβουλίες που πήραν το προηγούμενο διάστημα οι οργανώσεις βάσης της ΚΝΕ. Η αλληλεγγύη στον αγώνα των ναυτεργατών στο Λαύριο, η ανάδειξη των προβλημάτων στην παιδεία με σημαντικούς αγώνες και την αλληλεγγύη στη μεγαλειώδη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο μέτωπο που έχει η οργάνωση, ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και στη δράση που πρέπει να αναπτύξει παραπέρα συνεχίζοντας τις ανοιχτές εκδηλώσεις με τη συνεργασία των θεραπευτικών κοινοτήτων της περιοχής.

Τέλος, η συνδιάσκεψη, με αισιοδοξία για τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν, εξέφρασε τον προσανατολισμό για δράση μέσα στο κίνημα της νεολαίας στο πλευρό των οργανώσεων του Κόμματος και ιδιαίτερα στάθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης αγώνων της εργαζόμενης νεολαίας της περιοχής. Αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή στον ταξικό γιορτασμό της φετινής Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα και στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα.

Αποφασίστηκε επίσης η ένταση της δράσης για την ανάπτυξη ισχυρού φιλειρηνικού κινήματος, καθώς και το πιο δυναμικό άνοιγμα σε νεολαιίστικους χώρους για την προπαγάνδιση του 7ου συνεδρίου της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ