Σάββατο 10 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθωώθηκε μετά από 11 μήνες φυλακή

Χρειάστηκε να μείνει 11 ολόκληρους μήνες στη φυλακή, για να καταλάβει η «τυφλή» Δικαιοσύνη ότι κακώς του «φόρτωσε» το κακούργημα της ληστείας, για το οποίο μάλιστα, όχι μόνο διέταξε την προσωρινή του κράτηση, αλλά και αποφάσισε «ελαφρά τη καρδία» την παράτασή της, όταν συμπληρώθηκε το εξάμηνο! Ο λόγος για τον 22χρονο Δημ. Μακρή, ο οποίος, τον Ιούλη του 1999, υπό την επήρεια ουσιών, είχε μπει στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Φωκίωνος Νέγρη και απειλώντας με ένα ψεύτικο πιστόλι τον ταμία, του ζήτησε 1.300 δρχ. για τη «δόση» του. Από την πρώτη στιγμή, η πράξη αυτή θεωρήθηκε ληστεία, παρά το ευτελέστατο χρηματικό ποσό που απέσπασε ο νεαρός. Κατά την άποψη δε του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το άτομο που τη διέπραξε, «χαρακτηρίζεται από επιθετικότητα, θρασύτητα, αναισχυντία, είναι άτομο στερούμενο ηθικών αναστολών και εμφορούμενο από αντικοινωνικά συναισθήματα»!

Χτες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, που εκδίκασε την υπόθεση, αθώωσε τον Δημ. Μακρή. «Τι είδους ληστεία είναι αυτή;», αναρωτήθηκαν ο εισαγγελέας της έδρας Στ. Μαντακιοζίδης στην αγόρευσή του και ο διευθυντής της Τράπεζας κ. Κοντογιάννης, καταθέτοντας ως μάρτυρας. Και έδωσαν οι ίδιοι την απάντηση: «Δεν επρόκειτο για ληστεία, αλλά για φιλανθρωπία».

Ομως, για μια τόσο ασήμαντη φιλανθρωπία, ο δυστυχής 22χρονος έζησε πίσω από τα σίδερα σχεδόν ένα χρόνο... Κάποιοι θα πρέπει όντως να αισχύνονται γι' αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ