Σάββατο 10 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΟΡΓΟΣ
Πλήγεται η τουριστική οικονομία του νησιού

Καθυστερημένο και προβληματικό χαρακτηρίζει τον προγραμματισμό των φετινών ακτοπλοϊκών δρομολογίων η Συντονιστική Επιτροπή Αμοργιανών Συλλόγων, σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας Χ. Παπουτσή.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι το πρόβλημα των δρομολογίων είναι ήδη γνωστό στον υπουργό μέσω της έγγραφης διαμαρτυρίας που έλαβε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμοργού στα τέλη του Μάη.

Ως αιτίες αναφέρονται οι εξής: Ο καθορισμός μόνο τεσσάρων δρομολογίων την εβδομάδα για την εξυπηρέτηση της Αμοργού και η ακαταλληλότητα του προτεινόμενου για την εκτέλεση των δρομολογίων πλοίου «ΕΡΜΗΣ», «κάτι που όλοι οι αρμόδιοι του υπουργείου σας το γνωρίζουν».

Ακόμα τονίζεται ότι είναι απαράδεκτη η φετινή καθυστέρηση στον προγραμματισμό των δρομολογίων, που ενώ έπρεπε να γίνει στην αρχή του έτους «σέρνεται απροσδιόριστος ακόμα και τώρα, στο κατώφλι της Τουριστικής Περιόδου». Στη συνέχεια, η Επιτροπή εκφράζει την απορία της πώς με αυτές τις συνθήκες και προϋποθέσεις θα είναι δυνατόν να οργανωθούν οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Η Συντονιστική Επιτροπή, απευθυνόμενη προς τον υπουργό, καταλήγει τονίζοντας ότι η νέα κατάσταση που δημιουργείται στην ακτοπλοΐα «μας προβληματίζει και μας τρομάζει» και γι' αυτό «δεν είναι δυνατόν πλέον να παραμείνουμε αδιάφοροι στην ξεδιάντροπη πρόκληση και θα δραστηριοποιηθούμε ανάλογα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ