Σάββατο 14 Οχτώβρη 2023 - Κυριακή 15 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΧΑΪΔΑΡΙ
«Λαϊκή Συσπείρωση» συμπαραστάτης στην πάλη του λαού

Ο αγωνιστής υποψήφιος δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος μιλάει στον «Ριζοσπάστη»

Μαζί με εργαζόμενους του δήμου
Μαζί με εργαζόμενους του δήμου
Σε κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικό πνεύμα συνεχίζεται η μάχη έως την τελευταία στιγμή από τους υποψήφιους και φίλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Χαϊδάρι, ώστε την Κυριακή το βράδυ η πόλη να έχει ξανά αγωνιστική δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Μιχάλη Σελέκο.

Η συγκλονιστική συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης στην πλατεία Ηρώων έστειλε ισχυρό μήνυμα και αυτό, από στόμα σε στόμα, από την ακούραστη δουλειά των φίλων της παράταξης του ΚΚΕ, έφτασε σε κάθε γωνιά του Χαϊδαρίου. Ολο το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν δεκάδες περιοδείες στις γειτονιές, πολλές συζητήσεις σπίτι το σπίτι, δρόμο τον δρόμο, μαγαζί το μαγαζί, σε χώρους δουλειάς, έφτασε παντού το πλατύ κάλεσμα να ζωντανέψει ξανά η ελπίδα, για δημοτική αρχή συμπαραστάτη του λαού και όχι εχθρό του.

Για δημοτική αρχή συμπαραστάτη στον αγώνα του λαού

Μιλώντας με τον Μιχάλη Σελέκο για το κλίμα που εισπράττει όλες αυτές τις μέρες που «όργωσε» το Χαϊδάρι, μας αναφέρει: «Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα ότι ο λαϊκός κόσμος θέλει να έχει ξανά μια δημοτική αρχή στο πλευρό του, συμπαραστάτη του στον καθημερινό αγώνα για να βελτιώσει τη ζωή του. Εμείς τους λέμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε. Οτι σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς και ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο καθένας και η καθεμιά στον πρώτο γύρο, μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί για να έχει η πόλη μας αυτά που δικαιούται, για να έχουν τα παιδιά μας το μέλλον που τους αξίζει. Για να βρεθούμε από 16 Οκτώβρη σε καλύτερες θέσεις, σε μια πενταετία διεκδίκησης για όλα όσα έχουμε ανάγκη! Σε αυτόν τον σκοπό θεωρούμε ότι μπορεί να συναντηθεί η μεγάλη πλειοψηφία του χαϊδαριώτικου λαού, για δημοτική αρχή που θα είναι στο πλευρό του, στήριγμα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει και όχι εχθρός του, με υποδομές και υπηρεσίες που θα τον διευκολύνουν και δεν θα ξεπουλιούνται σε οικονομικά συμφέροντα, που θα παλεύει για ανάσες ανακούφισης και δεν θα τον χαρατσώνει».

Από τη μεγάλη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης
Από τη μεγάλη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης
Αναφερόμενος στην απερχόμενη διοίκηση Ντηνιακού, σημειώνει:

«Ο κόσμος μάς μεταφέρει το πώς βίωσε την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική της διοίκηση Ντηνιακού, που εφάρμοσε με συνέπεια μια πολιτική που εξυπηρετούσε απόλυτα τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το πώς προσπάθησε να ιδιωτικοποιήσει τομείς της καθαριότητας - κάτι που αποτράπηκε με τη λαϊκή κινητοποίηση - και άλλων υπηρεσιών του δήμου, πώς με αυταρχισμό και κυνισμό αντιμετώπισε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, διέλυσε τα πολιτιστικά τμήματα του δήμου, άφησε στη μοίρα του τον Αθλητισμό, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση το Δημοτικό Κολυμβητήριο, λειτούργησε με απευθείας αναθέσεις».

Προσθέτει ότι στη θητεία Ντηνιακού «χάθηκαν πολύτιμοι χώροι που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού, όπως η προβλήτα 4 (220 στρέμματα) στον Σκαραμαγκά, τα 66 στρέμματα στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, δεσμευμένα οικόπεδα απαραίτητα για τις ανάσες μέσα στον αστικό ιστό. Δεν υλοποίησε κανένα από τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν σχεδιαστεί από τη διοίκηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και είχαν διεκδικηθεί με σημαντικούς αγώνες του λαού, των σωματείων και των φορέων της περιοχής μας».

Και συμπληρώνει: «Καλούμε τον λαό να μας στηρίξει και να συμμετέχει ενεργά στον αγώνα μαζί με τη δημοτική αρχή της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που δεν θεωρεί κόστος τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας αλλά τις έχει στο επίκεντρο. Που θα αντιπαλέψει την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση στις αναγκαίες υπηρεσίες και υποδομές για την προστασία της ζωής του λαού. Που δεν θα παρουσιάζεται ως "περιορισμένης ευθύνης", όπως έκανε ο κ. Ντηνιακός, που κρυβόταν πίσω από τις αρμοδιότητες και ήταν το "καλό παιδί" των μεγάλων συμφερόντων».


Καταλήγοντας, ο κομμουνιστής υποψήφιος δήμαρχος τονίζει:

«Λέμε στους συμπολίτες μας ότι η αποχή δεν είναι επιλογή, ούτε τιμωρεί όσους τους μαύρισαν την ζωή. Υπάρχει η "Λαϊκή Συσπείρωση", φίλος και σύμμαχός τους στον αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματά μας, μπροστάρης στον αγώνα ενάντια στα βάσανα του λαού της πόλης μας. Αυτό είναι η πραγματική επιλογή έκφρασης της οργής και καταδίκης στη διοίκηση του κ. Ντηνιακού, της παρέας του και των συμφερόντων που εξυπηρετεί. Αυτό που χρειάζεται είναι δήμαρχος αγωνιστής, δημοτική αρχή που υπερασπίζεται τη ζωή, διεκδικεί ελεύθερους χώρους, σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, παιδικούς σταθμούς για τα παιδιά μας. Που μαζί με τους φορείς θα κλιμακώσει τον αγώνα για να μην προχωρήσει η επικίνδυνη εγκατάσταση σταθμού LNG και ηλεκτροπαραγωγής σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια μας, που φέρνει τον κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος στις αυλές μας, υπονομεύοντας τη ζωή μας, κάτι που ανέχτηκε η απερχόμενη διοίκηση.

Γι' αυτό, την Κυριακή πάμε όλοι στην κάλπη, για την ελπίδα της διεκδίκησης και του αγώνα. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας, με το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να "ανθίζει" στις κάλπες σπάμε τους εκβιασμούς, δίνουμε δύναμη στην αστείρευτη δύναμη του λαού».

Την Παρασκευή το πρωί ο Μ. Σελέκος μαζί με άλλους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απέδειξαν τι σημαίνει «στο πλευρό του λαού, μπροστάρηδες στους αγώνες του» παρευρισκόμενοι στη στάση εργασίας των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί και διεκδικώντας μαζί τους να μην απολυθεί ούτε ένας συμβασιούχος, να σταματήσει η ομηρία των συμβάσεων, το ψέμα, να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι και να πάρει πίσω η 2η ΥΠΕ τις επιπρόσθετες «πιλοτικές» εφημερίες.

Αργότερα, το βράδυ, άλλο ένα μαζικό αντάμωμα λαού και νεολαίας στο γνήσια λαϊκό γλέντι που οργάνωσαν οι φίλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», στο κιόσκι του συνδυασμού στην οδό Καραϊσκάκη, έστειλε ξανά ξεκάθαρο μήνυμα ότι «μπορούμε και θα τα καταφέρουμε να γυρίσει ο δήμος σε αγωνιστική τροχιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αισιόδοξα, με αίσθηση της μεγάλης ευθύνης η νέα αγωνιστική δημοτική αρχή (2023-10-17 00:00:00.0)
Κανείς δεν περισσεύει στον μεγάλο αγώνα, εμπρός για αγωνιστική δημοτική αρχή! (2023-10-11 00:00:00.0)
Σπίτι το σπίτι για να ξαναμπεί ο δήμος σε αγωνιστική τροχιά! (2023-10-09 00:00:00.0)
Το δίλημμα είναι δήμαρχος συμπαραστάτης του λαού ή μάνατζερ επιχειρηματικών συμφερόντων (2019-05-29 00:00:00.0)
Ολοι μαζί πιο δυνατοί για να παραμείνει ο δήμος δίπλα στο λαό (2019-05-28 00:00:00.0)
Πλατύ ενωτικό κάλεσμα για λαϊκή Τοπική Αυτοδιοίκηση (2002-04-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ