Πέμπτη 16 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Η Θάτσερ δηλώνει παρούσα...

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Πάντα στις επάλξεις η «Σιδηρά Κυρία» της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία στην αυλαία του διαλόγου για τον τρόπο εκλογής του νέου ηγέτη των Τόρις, κάλεσε τους Συντηρητικούς να επιστρέψουν στις... αρχές του κόμματος.

«Επιστρέψτε στις πρώτες μας αρχές για να τελειώνουμε με το θέμα της ηγεσίας» σημείωσε μεταξύ άλλων η Θάτσερ στο μήνυμά της που διαβάστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την εκλογή της στην ηγεσία των Συντηρητικών.

Οι βουλευτές των Συντηρητικών καλούνται να ψηφίσουν επί οκτώ προτάσεων για το νέο σύστημα εκλογής αρχηγού του κόμματος, ενώ η πλέον δημοφιλής πρόταση είναι αυτή της επιλογής δύο υποψηφίων από τους ίδιους βουλευτές και στη συνέχεια εκλογής του προέδρου από τη βάση.

Η εκλογή του νέου ηγέτη των Συντηρητικών θα γίνει προς τα τέλη του έτους. Προς το παρόν, ο μόνος που έχει εκφράσει ανοιχτά τις «σκέψεις» του να αντικαταστήσει τον Μάικλ Χάουαρντ είναι ο Κένεθ Κλαρκ. Ωστόσο, η υποψηφιότητα δεν έχει ελπίδες, αφού οι θέσεις του είναι εξαιρετικά φιλοευρωπαϊκές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ