Σάββατο 18 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πολιτική υποβάθμισης του ΕΘΙΑΓΕ

Στην πλήρη απαξίωση έχει οδηγηθεί το Εθνικό Ιδρυμα Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ), εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ. Το γεγονός αυτό επισημαίνεται και σε σχετικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ενωσης Επιστημόνων Ερευνητών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο οποίο γίνεται επίσης λόγος για αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μπρος στα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν.

Στο ψήφισμα αναφέρεται πως: Εδώ και ένα χρόνο δε συγκροτήθηκε το Επιστημονικό Συμβούλιο. Το ΔΣ λειτουργεί με πλημμελή σύνθεση. Δεν υπάρχει γενικός διευθυντής και ο πρόεδρος, που τοποθετήθηκε τον περασμένο Νοέμβρη, έχει παραιτηθεί. Το ερευνητικό προσωπικό έχει συρρικνωθεί από 400 σε 240 άτομα. Η υπάρχουσα νομοθεσία και οι όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις δεν προάγουν την αναβάθμιση του ιδρύματος και προκαλούν αδυναμίες στη λειτουργία του.

Τέλος, με το ίδιο ψήφισμα καλείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ξεκαθαρίσει αν θέλει το ΕΘΙΑΓΕ να διαδραματίσει το θεσμοθετημένο ρόλο του ως συμβουλευτικού οργάνου και κύριου φορέα ανάπτυξης της Εθνικής Αγροτικής Ερευνας, αναλαμβάνοντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν. Σε διαφορετική περίπτωση, αναφέρεται στο ψήφισμα, οι ερευνητές είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και σε καμία περίπτωση δε θα συνυπογράψουν την παραπέρα υποβάθμιση του ΕΘΙΑΓΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ