Πέμπτη 23 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκτός δικαστικού σώματος δύο πρωτοδίκες

Δύο ακόμη δικαστικοί λειτουργοί, οι πρωτοδίκες Αντ. Ηλία και Π. Τσέβη, οι οποίες εμπλέκονται στην υπόθεση του αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη, παύτηκαν οριστικά από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου, παύτηκε χτες οριστικά από το δικαστικό σώμα η Αντ. Ηλία για ανεπάρκεια. Επίσης, κρίθηκε ότι δεν μπορεί να εργαστεί σε δημόσια υπηρεσία.

Με την έναρξη της διαδικασίας, η Αντ. Ηλία έθεσε θέμα αναβολής της εκδίκασης της υπόθεσης, ενώ ο δικηγόρος της Γ. Σταμούλης ζήτησε την εξέταση περισσότερων μαρτύρων και διαμαρτυρήθηκε για κάποια έγγραφα που δεν περιελήφθησαν στη δικογραφία. Το αίτημα για αναβολή της δίκης απορρίφθηκε, με αποτέλεσμα η Αντ. Ηλία να καταγγείλει τη διαδικασία ως άκυρη και αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα, χωρίς να απολογηθεί. Σε δηλώσεις της, η πρώην πρωτοδίκης μίλησε για ειλημμένες αποφάσεις που υπηρετούν σκοπιμότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντ. Ηλία επιζητούσε πάση θυσία την αναβολή της δίκης για το φθινόπωρο, πιστεύοντας σε ευνοϊκότερη τύχη με τις αλλαγές που θα υπάρξουν στην ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Οριστικά παύτηκε χτες από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και η Π. Τσέβη για υπηρεσιακή ανεπάρκεια, η οποία ανάγεται σε έλλειψη ήθους. Επίσης, το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν δύο μέλη) έκρινε ότι η Π. Τσέβη δεν μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο τομέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ