Πέμπτη 23 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παράνομη η μεταφορά της λάσπης στα Λιόσια!

Εκθετοι κυβέρνηση και εισαγγελέας, που έστειλαν τα ΜΑΤ να χτυπήσουν το λαό, αντί να απαγορεύσουν την είσοδο στη χωματερή των απορριμματοφόρων με τη λυματολάσπη!

Παράνομη είναι η μεταφορά και εναπόθεση της λυματολάσπης της Ψυττάλειας, όχι μόνο στη χωματερή των Ανω Λιοσίων, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της Δυτικής Αττικής, αφού δεν υπάρχει καμία άδεια, έγκριση ή μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για κάτι τέτοιο! Αυτό αποκαλύπτεται από σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα κατ' αποκλειστικότητα ο «Ρ».

Παράνομη, επομένως, αποδεικνύεται ότι είναι τόσο η εισαγγελική παρέμβαση, όσο και η χτεσινή πρωτοφανής επιχείρηση των ΜΑΤ, που έγινε με κυβερνητική εντολή και η οποία διέλυσε βίαια την ειρηνική διαδήλωση των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, προκαλώντας τον τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών, ενώ συνέλαβε 12 από αυτούς.

Συγκεκριμένα, η δημοτική παράταξη των Ανω Λιοσίων «Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα», με επικεφαλής τον Χάρη Κωστόπουλο, με επείγουσα αίτησή της που απέστειλε στις 30 Μάη προς τα αρμόδια τμήματα περιβαλλοντικών μελετών της ΕΥΔΑΠ, του ΥΠΕΧΩΔΕ, της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Εσωτερικών και του ΕΣΔΚΝΑ, ζητούσε να της χορηγηθούν όλα τα έγγραφα τα σχετικά με τη λάσπη της Ψυττάλειας.

Συγκεκριμένα το έγγραφο ανέφερε: «Παρακαλούμε όπως μας δώσετε τα σχετικά έγγραφα, άδειες, εγκρίσεις, μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων κ.λπ. που αφορούν στην προέλευση, μεταφορά, διάθεση και διαχείριση της λάσπης της Ψυττάλειας στη χωματερή των Ανω Λιοσίων ή αλλού εντός της Δυτικής Αττικής».


Στο έγγραφο αυτό απάντησε μόνο η Περιφέρεια Αττικής (αρ. πρωτ. 5595/ Αιγάλεω 2 Ιουνίου 2005), αφήνοντας εμβρόντητους τους παραλήπτες: «Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας - αναφέρει συγκεκριμένα - σας πληροφορούμε ότι στο Αρχείο της Υπηρεσίας μας δεν υπάρχει κανένα έγγραφο σχετικό με άδειες, εγκρίσεις και μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορούν την προέλευση, μεταφορά, διάθεση και διαχείριση της λάσπης της Ψυττάλειας στη χωματερή Ανω Λιοσίων ή αλλού εντός της Δυτικής Αττικής»!

Τι έχουν να πουν άραγε η ΕΥΔΑΠ και το ΥΠΕΧΩΔΕ, που με πληρωμένες ανακοινώσεις τους στον Τύπο ζητούν «υπευθυνότητα από όλους»;

Ο αγώνας συνεχίζεται

Στο μεταξύ, οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει στη Διαδημοτική Επιτροπή Αγώνα και στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής η στάση της κυβέρνησης, που έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν το λαό που αγωνίζεται να φύγει το καρκίνωμα από τη γειτονιά του. Τέτοιες κατασταλτικές ενέργειες - τόνιζαν μέλη της Επιτροπής - δεν πρόκειται να κάμψουν την αντίσταση του λαού, ούτε την απόφασή του να συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού δόθηκε για την Κυριακή με την πραγματοποίηση τρίωρου αποκλεισμού της Παναγιάς Κανάλας, με αίτημα το κλείσιμο της υπερκορεσμένης χωματερής, ενώ την επόμενη Πέμπτη προγραμματίζεται νέα κινητοποίηση μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ