Πέμπτη 23 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
Ολοκληρώνονται οι απολογίες

Motion Team

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων, για την τραγωδία των Τεμπών, Φ. Καβελίδη, συνιδιοκτήτη της εταιρίας «Ακρίτας ΑΕ» και υπεύθυνου φόρτωσης της φονικής νταλίκας, Αν. Καμέα, συνιδιοκτήτη της εταιρίας, Δ. Χαμπούρη, γενικού διευθυντή, συνεχίστηκε χτες η δίκη για την υπόθεση, στο Βόλο. Και οι τρεις κατηγορούμενοι αποποιήθηκαν τις περισσότερες από τις ευθύνες για το πολύνεκρο δυστύχημα, λέγοντας ότι το «γενικό κουμάντο» κάνει ο επιχειρηματίας Σαράντης, που είναι και ο βασικός ιδιοκτήτης της εταιρίας. Οι απολογίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα, μ' αυτές των άλλων δύο κατηγορουμένων Π. Δαρδαμπούνη, διευθυντή του εργοστασίου και Μ. Αλεξάκη, προϊστάμενου βάρδιας του εργοστασίου της ίδιας εταιρίας.

Την επόμενη βδομάδα πρόκειται να ξεκινήσει την αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, ενώ η απόφαση του δικαστηρίου εκτιμάται ότι θα εκδοθεί μέχρι τα μέσα Ιούλη.

Επίσης, χτες έγινε γνωστό ότι το αστικό δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης επιδίκασε αποζημιώσεις, συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ στους συγγενείς των αδικοχαμένων μαθητών, ύστερα από τις αγωγές που είχαν καταθέσει τον Απρίλη του 2003. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 100.000 ευρώ στους γονείς κάθε θύματος, το ποσό των 70.000 στα αδέλφια κάθε θύματος και το ποσό των 20.000 στους παππούδες κάθε θύματος.

Για την εξέλιξη αυτή ενημερώθηκαν οι γονείς των 21 μαθητών, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η δίκη στο Βόλο, οι οποίοι το μόνο που είχαν να πουν είναι ότι τα παιδιά τους δεν πρόκειται να τα φέρει τίποτα πίσω...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ