Παρασκευή 24 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγώνας για σταθερή δουλιά και εργασιακά δικαιώματα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ τονίζει για το νομοσχέδιο της ΝΔ, για το ωράριο στο εμπόριο:

«Αμεση μαζική αντίδραση της εργατικής τάξης και κοινό μέτωπο με τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους απαιτεί τώρα το νομοσχέδιο για το ωράριο των καταστημάτων, που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Με αυτό το μέτρο, συνέχεια του αντεργατικού καθεστώτος που έχει επιβάλει το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκεται: η ένταση της εκμετάλλευσης με την επέκταση της μερικής απασχόλησης και την αύξηση της απλήρωτης εργασίας, η συνολική ανατροπή των εργατικών δικαιωμάτων.

Ακόμα: Η κυβέρνηση της ΝΔ με το νομοσχέδιο επιδιώκει την παραπέρα συγκέντρωση του λιανικού εμπορίου προς όφελος των μονοπωλίων και των αλυσίδων, όπως έχει ήδη γίνει στο λιανικό εμπόριο τροφίμων, όπου 10 όμιλοι μονοπωλούν το 80% της αγοράς. Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα οι ισχυρισμοί για την εξυπηρέτηση του "καταναλωτικού κοινού", την αύξηση των θέσεων εργασίας και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους, να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα ωράριο που:

  • Θα εξασφαλίζει πλήρη και σταθερή εργασία για τους μισθωτούς (7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο).
  • Θα είναι υποχρεωτικό για όλα τα καταστήματα.
  • Θα καθορίζει την Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.
  • Θα προβλέπει 3 απογεύματα κλειστά και συνεχές ωράριο λειτουργίας που δε θα υπερβαίνει τις 48 ώρες την εβδομάδα.

Τους καλεί να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να συμβάλλουν στην αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, γυρίζοντας μαζικά την πλάτη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να απομονώσουν τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Με το ΚΚΕ και τη λαϊκή συμμαχία να ανοίξει ο δρόμος που θα διασφαλίζει σταθερή δουλιά, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ