Σάββατο 25 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
31ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι

Από την προφεστιβαλική εκδήλωση στο Κερατσίνι
Από την προφεστιβαλική εκδήλωση στο Κερατσίνι
«Ελληνες και μετανάστες ενωμένοι για τα δικαιώματά μας και το σοσιαλισμό», ήταν το θέμα εκδήλωσης, που πραγματοποίησε χθες στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι, η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών Πειραιά της ΚΝΕ για το 31ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Κανείς δεν ξυπνά ένα πρωί παίρνοντας την απόφαση να φύγει από τη χώρα του, το σπίτι του και την οικογένειά του στα καλά καθούμενα, τονίστηκε στην εκδήλωση. Αυτό που σπρώχνει στη μετανάστευση είναι ο καπιταλισμός. Το ξέσπασμα πολέμων οδηγεί στο βίαιο ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων σε πιο «ασφαλείς» χώρες. Την ίδια στιγμή, το ξερίζωμα των εργατικών κατακτήσεων, η φτώχεια και η πείνα οδηγούν στη μετανάστευση για ένα καλύτερο «αύριο». Η κοινή πάλη Ελλήνων και ξένων εργατών, επισημάνθηκε, είναι μονόδρομος για να μπει φρένο σ' αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, για να ορθωθεί μεγάλο το λαϊκό μέτωπο ενάντια στην εκμετάλλευση, στη φτώχεια, στους πολέμους, για μια κοινωνία στο επίκεντρο της οποίας δε θα είναι το κέρδος, αλλά η ευημερία των ανθρώπων, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, φύλου και καταγωγής. Και αυτή η κοινωνία είναι ο σοσιαλισμός.

«Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι κυβερνήσεις ετοιμάζουν, εκπαιδεύουν και προσανατολίζουν τη νεολαία να αποδεχτεί το ρόλο ενός πειθήνιου, υποταγμένου εργατικού δυναμικού, χωρίς και τα στοιχειώδη δικαιώματα που είχαν οι πατεράδες τους, το 8ωρο ή 7ωρο, το σταθερό χρόνο, τις συλλογικές συμβάσεις, τη δωρεάν Παιδεία και Υγεία». Αυτό τόνισε, μιλώντας στην εκδήλωση, ο Νίκος Ξουράφης, μέλος της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΜΕ αντιστέκεται σ' αυτήν την πολιτική. «Μαζί με τη νεολαία, τον εργάτη, τον αγρότη, τον επαγγελματία και βιοτέχνη, τον δάσκαλο και τον επιστήμονα, θέλουμε να σχεδιάζουμε το μέλλον για τη νεολαία και την κοινωνία, με τα δικά της όνειρα και προσδοκίες. Και είναι ανάγκη η νεολαία να είναι πρωταγωνιστής σ' αυτόν τον αγώνα», πρόσθεσε. Τέλος, κάλεσε όλους τους νέους να στηρίξουν το ΠΑΜΕ, να φέρουν τη φωνή του παντού, να το ενισχύσουν με νέες δυνάμεις, «για να μπορέσουμε από καλύτερες, πιο ισχυρές θέσεις, να παλέψουμε όλοι μαζί για τα δικαιώματα της νεολαίας μας».

Ως πρώτο βήμα της αναγκαίας κοινής πάλης, οι νέοι της ΚΝΕ κάλεσαν τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση να συμμετάσχει μαζικά στη λαϊκή συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ