Τρίτη 5 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
«Λίπασμα» για τραπεζικά κέρδη

Αύξηση 125,3% στις συναλλαγές με κάρτες Visa στην Ελλάδα

Σε «λίπασμα» πρώτης ποιότητας για την αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων τραπεζών και των θυγατρικών τους, αποδεικνύονται οι αντιλαϊκές πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Ετσι εξηγείται και η εκρηκτική άνοδος των συναλλαγών με πλαστικό χρήμα (πιστωτικές κάρτες) και άλλα καταναλωτικά δάνεια.

Του λόγου το αληθές, βεβαιώνουν και τα στοιχεία της πολυεθνικής εταιρίας «Visa», η οποία ανακοίνωσε χτες ότι ο συνολικός αριθμός συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα με πιστωτικές (χρεωστικές και εταιρικές) κάρτες Visa, σημείωσε αύξηση 125,3%. Για την ακρίβεια, οι συναλλαγές στην Ελλάδα με πιστωτικές κάρτες Visa άγγιξαν τα 67,7 εκατομμύρια ευρώ, από περίπου 30 εκατ. ευρώ πέρσι. Πρόκειται για δαπάνες που έχουν γίνει με κάρτες Visa, τόσο στα σημεία πώλησης (POS), όσο και σε αναλήψεις χρημάτων από ATMs και καταστήματα τραπεζών και αντικατοπτρίζει συναλλαγές μέχρι το Μάρτη του 2005, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα το 2004.

Την ίδια περίοδο σε όλη την Ευρώπη, η ετήσια δαπάνη με κάρτες Visa ανήλθε σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Στην περίοδο αυτή, για κάθε 10 ευρώ που ξοδεύτηκαν από Ευρωπαίους καταναλωτές, 1 ευρώ ξοδεύτηκε με κάρτα Visa. Στην Ευρώπη κυκλοφορούν περισσότερες από 276 εκατομμύρια χρεωστικές, πιστωτικές και εταιρικές κάρτες Visa.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ