Τρίτη 30 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Συναίνεση, αλλά με προσοχή στην ΟΝΕ...

Πολιτική και κοινωνική συναίνεση για την επιτυχή διοργάνωση της Ολυμπιάδας, αλλά με προσοχή να μην... ταραχτεί η πορεία προς την ΟΝΕ. Αυτό ουσιαστικά ήταν το μήνυμα της ημερίδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 που διοργάνωσε χτες ο ΣΥΝ στο Ζάππειο.

Στην εισηγητική ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος περιόρισε την κριτική του στην καθυστέρηση και το χαμένο χρόνο. Αφού ανέφερε ότι το κόμμα του, ήταν αντίθετο με τη διεκδίκηση των αγώνων, αλλά από τη στιγμή που αυτοί ανατέθηκαν «αυτή η επιχείρηση πρέπει να επιτύχει, αλλά με σωστούς σχεδιασμούς», κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί δε βασίζεται στη συναίνεση που - κατά τον ίδιο - έχει εκφραστεί από τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, αλλά έχει οδηγηθεί «σε μια πρωτοφανή συγκέντρωση ευθυνών και αρμοδιοτήτων σε ένα πολύ στενό κύκλο ανθρώπων και θεσμών γύρω από τον πρωθυπουργό». Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΝ το κύριο θέμα είναι η αλλαγή αυτής της πολιτικής, «για να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις που απαιτούνται».

Ζητούμενο κατά το ΣΥΝ είναι «η απαιτούμενη ισορροπία ανάμεσα στις διαθέσιμες δυνάμεις και στους πόρους, στις ανειλημμένες υποχρεώσεις έναντι της ΔΟΕ και στην ανάγκη να αποτελέσει η Ολυμπιάδα αφετηρία για την ανασυγκρότηση της Αθήνας και της χώρας» (!), αλλά και η απάντηση στο «βασικό ερώτημα», δηλαδή «με ποιο κόστος και με ποιες πηγές χρηματοδότησης, χωρίς να επηρεαστούν αρνητικά τα οικονομικά μεγέθη στην πορεία προς την ΟΝΕ και χωρίς να δημιουργηθούν πρόσθετες πιέσεις στο δημόσιο χρέος της χώρας, χωρίς να δημιουργηθούν οικολογικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ