Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΟ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Τον «έψησε» το ρεύμα

Ο 47ος νεκρός εργάτης από τις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με τα επίσημα μόνο στοιχεία

Η ζωή ενός ακόμα εργάτη θυσιάστηκε στο βωμό του κέρδους των εργοδοτών, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών εργατών από τις αρχές του 2005 σε 47, σύμφωνα με τα επίσημα μόνο στοιχεία. Δύο ακόμα οικοδόμοι κινδύνεψαν χτες σοβαρά σε γιαπί της Αθήνας.

Χθες το πρωί, σε οικοδομή στην παραλία των Αγίων Θεοδώρων, 30χρονος χειριστής γερανού σκοτώθηκε όταν ο γερανός ήρθε σε επαφή με καλώδιο της ΔΕΗ. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, δεν έγιναν γνωστά τα στοιχεία του εργάτη και οι ακριβείς συνθήκες του θανατηφόρου ατυχήματος.

Διπλό εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε και σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στα Πατήσια. Περίπου στις τέσσερις το μεσημέρι, δύο εργάτες την ώρα που εκτελούσαν εργασίες μόνωσης χωρίς προστατευτικές μάσκες έπεσαν λιπόθυμοι από τις αναθυμιάσεις των χημικών υλικών. Από καθαρή τύχη, τους ανακάλυψε ένας ιδιοκτήτης μαγαζιού - που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την οικοδομή - ακούγοντας τους ρόγχους τους και κάλεσε την Πυροσβεστική να τους απεγκλωβίσει, καθώς δούλευαν σε χαντάκι. Οι δύο εργάτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος» και λίγο αργότερα ο ένας από τους δύο, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο. Τα στοιχεία των εργαζομένων δεν έγιναν γνωστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ