Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ
Την Τρίτη η συγκέντρωση - απάντηση

Στις 9 το πρωί, έξω από τα δικαστήρια της πόλης

Δυναμική απάντηση καλούνται να δώσουν οι εργαζόμενοι στεριάς και θάλασσας, στην πρόκληση της κυβέρνησης της ΝΔ και δικαστικών αρχών να σύρουν στα δικαστήρια αγωνιστές, που πρωτοστάτησαν στην περιφρούρηση της μεγαλειώδους απεργίας των πληρωμάτων του μηχανοστασίου, στις 29 Μάη του 2002. Το αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνουν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», τα οποία διοργανώνουν τη μέρα της δίκης, 12 Ιούνη, συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά. Οι αγωνιστές που διώκονται είναι ο Γιώργος Τούσσας, σήμερα ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και την περίοδο της απεργίας πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, και οι Δημήτρης Κιζύλης, Νίκος Αθανασέλος και Νίκος Τέγος.

Το κατηγορητήριο των εισαγγελικών αρχών «βγάζει μάτι» ότι συντάχθηκε κατά παραγγελία των εφοπλιστών και της κυβέρνησης της ΝΔ. Κατηγορούν τους τέσσερις για «τέλεση περισσότερων εγκλημάτων με πρόθεση», όπως παρακώλυση συγκοινωνιών και ότι «προξένησαν σωματική κάκωση» σε λιμενικούς! Με άλλα λόγια, χαρακτηρίζουν «θύτες» τους 4 αγωνιστές, τους απεργούς ναυτεργάτες, αλλά και όλους τους εργαζόμενους που συμπαραστάθηκαν εκείνη τη μέρα στους απεργούς και βρέθηκαν κάτω από τα γκλομπ και τις μπότες των αμέτρητων δυνάμεων από «Ράμπο» του Λιμενικού Σώματος, που έστειλε εκείνη τη μέρα στο λιμάνι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να λιανίσουν τους εργάτες.

Ωστόσο, τουλάχιστον 47 σακατεμένοι, από τους άγριους ξυλοδαρμούς, εργάτες καταμετρήθηκαν εκείνη τη μέρα στα νοσοκομεία της πόλης, δεκάδες ήταν αυτοί που υπέστησαν εξευτελισμούς ακόμα και μέσα στο Λιμεναρχείο και δεκάδες επίσης συνελήφθησαν, ανάμεσά τους και οι 4 που διώκονται. Τα στοιχεία αυτά και πολλά ακόμα υπάρχουν, οι καταγγελίες που έγιναν από την πρώτη στιγμή είναι συγκεκριμένες και επώνυμες...

Να συμμετάσχουν μαζικά στη συγκέντρωση της Τρίτης καλεί τους εργαζόμενους και η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με αυτήν του ΠΑΣΟΚ και προσφέροντας, με τη σειρά της, τις υπηρεσίες της στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να εφαρμόσει τα αντεργατικά της σχέδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ