Σάββατο 9 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πιάστηκαν για ... τις ασπίδες της ΕΛ.ΑΣ.

Δυο άτομα, που πιάστηκαν προχτές το βράδυ από την Ασφάλεια Αττικής, φέρονται από την Αστυνομία ως ύποπτοι της αφαίρεσης εξοπλισμού διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης τον περασμένο Μάη στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για δυο άνδρες 40 και 26 χρόνων, αντίστοιχα. Ο εξοπλισμός που είχε αφαιρεθεί είχε «επιδειχτεί» σε φωτογραφία στο Διαδίκτυο.

Χτες το βράδυ, νεότερη ανακοίνωση της Αστυνομίας ανέφερε πως στο διαμέρισμα του δεύτερου δράστη (που βρίσκεται στην περιοχή της πλατείας Αμερικής) βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα πιστόλια των εννέα χιλιοστών και έντυπο υλικό.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, πιάστηκαν την ώρα που πέταγαν σε κάδους απορριμμάτων νάιλον σακούλες, οι οποίες περιείχαν τεμαχισμένες ασπίδες. Η προσαγωγή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών που αφορούσε την αφαίρεση του εξοπλισμού (σ.σ. δυο ασπίδες κι ένα κράνος) κατά την επίθεση με βόμβες «μολότοφ» σε βάρος της διμοιρίας το βράδυ της 12ης Μάη 2005 στην οδό Ναβαρίνου. Στο σπίτι του πρώτου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια καραμπίνα, ένα αεροβόλο, δυο σφαίρες και μικροποσότητα χασίς. Στο σπίτι του δεύτερου κατασχέθηκαν ένα κράνος της ΥΑΤ, μια αντιασφυξιογόνα μάσκα, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, μια καραμπίνα, αλυσοπρίονο, καλέμια, σφυριά, κατσαβίδια κι ένα κομπιούτερ. Σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για παράβαση υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ