Τετάρτη 13 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΙΜΙΛΙΑ ΑΓΚΑΒΑΝΑΚΗ
Να βάλουμε φραγμό στην αντεργατική επίθεση

Περιοδεία στον «Αστέρα Βουλιαγμένης» πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ

Να προβληματιστούν, να αντιδράσουν και να απαντήσουν με συντονισμένο, μετωπικό αγώνα, από κοινού με όλους τους κλάδους, κάλεσε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους στον «Αστέρα Βουλιαγμένης» η Αιμ. Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που, συνοδευόμενη από μέλη της ΚΟΒ Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ΚΚΕ, βρέθηκε χτες κοντά στους εργαζόμενους, στα υπόγεια εστιατόρια του ξενοδοχείου.

Το στέλεχος του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι η εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων ξεκινά από τις γυναίκες, αναφέρθηκε στα επιχειρήματα της κυρίαρχης τάξης. «Λένε πως η μερική απασχόληση βοηθά στην ισότητα. Πώς; Με το να φέρνει η γυναίκα μισό μισθό στην οικογένειά της;.. Λένε πως η γυναίκα θα πάει να δουλέψει λίγο, θα προσφέρει συμπληρωματικά στην οικογένεια κι έπειτα θα επιστρέψει στο σπίτι. Γιατί παίρνουν πίσω ένα σωρό κατακτήσεις, σε πρόνοια, υγεία, παιδεία και θέλουν η γυναίκα να καλύψει τα κενά».

Κάθε κατάκτηση που παίρνουν από την εργαζόμενη, αφαιρείται συνολικά από ολόκληρη την εργατική οικογένεια, τόνισε. Να βάλουμε φραγμό με τα συνδικάτα στις απολύσεις. «Ποιος ελέγχει σήμερα τον εργοδότη που βάζει τη γυναίκα να υπογράψει για να μη μείνει έγκυος;».

Στη συζήτηση που είχαν οι κομμουνιστές με τους εργαζόμενους φάνηκε πόσο έντονα αποτυπώνεται στο συγκεκριμένο κλάδο η συντονισμένη αντεργατική επίθεση εργοδοσίας και κυβέρνησης: Εποχιακή απασχόληση, εργοδοτικοί εκβιασμοί με αντικείμενο την ανανέωση της σύμβασης, χαμηλά μεροκάματα κτλ. Χαρακτηριστικές ήταν οι μαρτυρίες ορισμένων εργαζομένων:

«Εφτασα σε μια ηλικία 52 χρονών και τρέμω αν θα πάρω σύνταξη...».

«Μετά από 27 ολόκληρα χρόνια δουλιάς, παίρνω 820 ευρώ...».

«Δικαιώματα πρέπει να έχουμε εμείς που παράγουμε τον πλούτο», τόνισε η Αιμ. Αγκαβανάκη. «Και όπως το κεφάλαιο, η ΕΕ, η κυβέρνηση, όλα τα κόμματα που στηρίζουν το καπιταλιστικό σύστημα συγκροτούν το αντεργατικό μέτωπο, έτσι κι οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν σε δικό τους Μέτωπο. Και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ