Τετάρτη 13 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
Μεθόδευση σε βάρος των εργαζόμενων

Πρόωρες εκλογές κήρυξε η συμβιβασμένη πλειοψηφία για να γαντζωθεί στην καρέκλα της διοίκησης

Σε πρόωρες εκλογές οδηγεί το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΕΚΚΙ) η συμβιβασμένη και εργοδοτική πλειοψηφία του, με απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και με ψήφους 24 έναντι 18, σε μια ξεκάθαρη πλέον προσπάθεια να αποτρέψει με κάθε τρόπο να περάσει το ΕΚΚΙ στα χέρια των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Οι φτηνές «αιτιολογίες» που επικαλέστηκε ήταν ότι «η επικείμενη ένταση της αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης από το φθινόπωρο πρέπει να μας βρει με ανανεωμένη την εντολή» και «η ανάγκη μεγαλύτερης... ενότητας της εργατικής τάξης».

Με αυτές τις γελοίες δικαιολογίες και τα ανυπόστατα προσχήματα προσπαθούν να αποκρύψουν πως η πρεμούρα τους για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών είναι να αποκλείσουν το Σωματείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων (πρόσκειται στο ΠΑΜΕ) από την εκλογική διαδικασία, σε βάρος του οποίου μάλιστα έχουν προχωρήσει σε ανελέητη δικαστική δίωξη εδώ κι ένα χρόνο, με αστείες γραφειοκρατικές αιτιάσεις, μη επιτρέποντας τη συμμετοχή του στο ΕΚΚΙ.

Οι εργατοπατέρες, ευελπιστώντας πως αυτό θα τους εξασφαλίσει την πλειοψηφία, δε διστάζουν να βάλλουν με όλα τα μέσα κατά του πολυπληθέστερου και πιο εκμεταλλευόμενου τμήματος της εργατικής τάξης του νησιού, δίνοντας την ανάλογη χείρα βοηθείας στους μεγαλοξενοδόχους.

Αυτή την υπηρεσία δεν ήταν δυνατόν να μην εκτιμήσει και ο Σπύρος Γαλιατσάτος, πρόεδρος των ξενοδόχων Κεφαλονιάς - Ιθάκης, ο οποίος σε μια επιστολή του απέδωσε μεταξύ άλλων και τα εργοδοτικά... εύσημα στους καλόβολους «εταίρους», οι οποίοι όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν υπάλληλο την οποία απέλυσε, αλλά και είχαν μηνύσει προ μηνών το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Το καλοκαίρι του 2004 ο Σπ. Γαλιατσάτος είχε προχωρήσει σε παράνομη και εκδικητική απόλυση της ξενοδοχοϋπαλλήλου Μαρίας Φερεντίνου, επειδή η ίδια με τη συμπαράσταση στελεχών του ΠΑΜΕ είχε προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας προκειμένου να διεκδικήσει τα στοιχειώδη δικαιώματά της.

«Είναι αυτονόητο δε ότι αυτοί βέβαια (σ.σ. συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ) δεν είναι δυνατόν, ό,τι κι αν κάνουν, να διαβρώσουν τις σχέσεις του Εργατικού Κέντρου και των φορέων, ιδίως δε του δικού μας και να ξέρετε ότι πάντοτε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας θα είμαστε αλληλέγγυοι...», σημείωνε τότε προκλητικά ο μεγαλοξενοδόχος.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) καλεί τους αντιπροσώπους του ΕΚΚΙ να περιφρουρήσουν τις διαδικασίες της Γενικής Συνέλευσης, η οποία είναι η μόνη αρμόδια, σύμφωνα με το καταστατικό, για να αποφασίσει τη συμμετοχή ή όχι αντιπροσώπου στις εκλογές και όχι τα δικαστήρια και παράλληλα διαμηνύει πως αυτές οι εκφυλιστικές και αυταρχικές διαδικασίες στο τέλος θα πέσουν στο κενό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μπαράζ μεθοδεύσεων για τον έλεγχο των συνδικάτων (2018-02-28 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο οι εξελίξεις και ο σχεδιασμός της παρέμβασης σε βασικούς κλάδους (2017-03-12 00:00:00.0)
Σύμπλευση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σε όσα υπαγορεύουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας (2014-11-29 00:00:00.0)
Αντιμέτωπος με αλλεπάλληλες διώξεις (2010-11-23 00:00:00.0)
Σε ρόλο τραμπούκου ο πρόεδρος των ξενοδόχων (2004-08-03 00:00:00.0)
Εκκληση συνδικαλιστών για στήριξη του ΚΚΕ (2004-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ