Τρίτη 3 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗ
Σε ρόλο τραμπούκου ο πρόεδρος των ξενοδόχων

«Να μην σας βρω εκεί γιατί θα σας τσακίσω», «Θα σας γ... την Παναγία». Αυτές οι φράσεις ήταν ο επίλογος, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Επισιτισμού Κεφαλονιάς και Ιθάκης «Ο Αγιος Μηνάς», του «επίλεκτου» στελέχους των ξενοδόχων του νομού Σ. Γαλιατσάτου στο «διάλογο» που είχε με συνδικαλιστές του Σωματείου και του ΠΑΜΕ, που επικοινώνησαν τηλεφωνικά για να κλείσουν συνάντηση μαζί του.

Το Σωματείο καταδικάζει την προκλητική αυτή συμπεριφορά του προέδρου των ξενοδόχων Σ. Γαλιατσάτου, ο οποίος έφτασε στο σημείο να βρίζει χυδαία τους συνδικαλιστές και καταγγέλλει ότι είναι το δεύτερο κρούσμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού, από την εργοδοσία της περιοχής, καθώς έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά την απόλυση μάγειρα - μέλους του Σωματείου.

«Το παραπάνω γεγονός, σημειώνει στην καταγγελία του το Σωματείο, επιβεβαιώνει πανηγυρικά τα όσα εδώ και καιρό έχει καταγγείλει για το όργιο τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας που έχουν επιβάλει οι εργοδότες ξενοδόχοι. Κάτω από την απειλή της απόλυσης κάνουν ό,τι μπορούν για να περικόψουν αποδοχές και ένσημα, να επιβάλουν εξαντλητικά ωράρια και υποχρεωτικά ρεπό, να ανατρέψουν κάθε δικαίωμα που καθορίζεται από τα κεκτημένα, αλλά και από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Το γεγονός, ότι την κατεύθυνση αυτή την εφαρμόζει πρώτος και καλύτερος ο πρόεδρος των ξενοδόχων, αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση για τους εργαζόμενους».

Το Σωματείο κάνει καθαρό, ότι δε θα επιτρέψει στην πράξη να περάσει η τρομοκρατία και η παραβίαση των κατακτήσεων και καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τη συμπεριφορά του προέδρου των ξενοδόχων και να προχωρήσουν σε συντονισμένο αγώνα για να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας που επιχειρείται. Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους τόσο για τις ηγεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που «νίπτει τα χείρας» όσο και γενικότερα για τις πολιτικές δυνάμεις και τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ που «έστρωσαν το χαλί» όχι μόνο για την αφαίμαξη των εργατικών δικαιωμάτων αλλά και στη στήριξη των εργοδοτών, όταν τρομοκρατούν τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ